LIDL. Заслужава си!

Съвети за кандидатстване и интервю

Нашият процес на набиране на персонал е прозрачен, ясен и доста конкурентен. Ето няколко полезни съвета как да се представите най-добре и да се откроите между всички кандидати.

Онлайн кандидатура

Преди да кандидатствате, отделете малко време да помислите за силните си страни. Какви качества притежавате, които ще ни накарат да Ви наемем? Уверете, че те са ясно описани във Вашите документи.
Инвестирайте известно време за убедителното представяне на трудовия си опит. Какви са различните позиции, които сте заемали в миналото и какви умения и знания сте придобили на тях? Как можете да приложите тези знания и умения в Lidl?
Проверете още веднъж Вашата кандидатура преди да я изпратите. Правописните и граматическите грешки няма да изглеждат добре в документите, особено ако кандидатствате за работа, която изисква внимание към детайла.
И накрая, не забравяйте да прикачите Вашата автобиография. Ако в обявата се изисква мотивационно писмо, добавете и него. С добре подготвени документи ще дадете сериозна заявка за себе си. Кликнете, за да видите как се пише CV и мотивационно писмо.

Интервюта

Преди да да се присъедините към компанията, ще трябва да преминете през две интервюта.
По време на първото интервю ще ни представите Вашите умения и опит и ще преценим до колко те отговарят на изискванията за позицията, за която кандидатствате. Участието Ви в ролеви игри, ще ни покаже Вашите възможности да се справите в определени ситуации от практиката.
Ако първото интервю мине успешно, ще Ви поканим на второ интервю. Целта е да научим повече за Вас, каква е Вашата мотивация и към какво се стремите. Ще Ви разкажем и какво предлага Lidl като работодател на своите служители.
Ако кандидатствате за позиция в нашите магазини или логистичен център, можете за кратко да станете наблюдател на работните процеси, за да се запознаете с част от ежедневните задачи за съответната позиция.

Как да се подготвите?

Сега, след като знаете как са организирани нашите интервюта, е време да разберете как можете да ги направите успешни за Вас. Не забравяйте, че едно интервю е двупосочен процес. Това е една възможност Вие да научите повече за нас, както и ние да научим повече за Вас.

Ето и някои полезни съвети, които ще Ви помогнат да се подготвите - и ще Ви дадат малко повече увереност на решителния ден.

  • Прочетете отново обявата за работа и търсения профил на нашия уебсайт. Помислете за това дали притежавате изискващите се ключови компетенции и за всякакви конкретни примери, в които сте показали търсените качества.
  • Познавайте своето CV. Ще Ви задаваме въпроси по него, така че бъдете добре подготвени.
  • Помислете за вашите ключови умения и силни страни. Бъдете сигурни в това, което можете да предложите. Това ще Ви помогне да се отпуснете и да се представите добре по време на интервюто.
  • Посетете един от нашите магазини. Огледайте се наоколо, погледнете какво правят нашите служители и си представете какво е да работите за нас. Помислете за нещата, на които можете да се насладите и на предизвикателствата, с които можете да се сблъскате.
  • Проучете ни, но не просто научавайки факти за нашия бизнес. Искаме да чуем какво намирате за интересно, изненадващо или впечатляващо за нас. Ние искаме да знаем защо сте добър за тази работа и ще се впишете в нашия екип.
  • Изгответе списък с въпроси. Използвайте интервюто, за да прецените дали позицията е точно за Вас. Помислете за Вашите цели, мотивация и бъдещи планове за развитие. Не се притеснявайте да задавате въпроси за всеки аспект от позицията, който е неясен или по който имате притеснения.
  • Носете бележки. Чувствайте се свободни да използвате бележки с ключови точки или специфични работни примери, за които искате да говорим.