LIDL. Заслужава си!
Стела Арнаудова
Стела Арнаудова

– От колко време сте част от екипа на Лидл и  как започнахте работа тук?
В началото на 2011-а се присъединих към екипа на Lidl, след като беше осъществена сделка по сливане между ПЛЮС България и Лидл България. Направиха ми предложение да продължа в Лидл и приех. Бях доста несигурна в началото. Но, поглеждайки назад, го оценявам като добър ход и много добро решение от моя страна.

– Колко е голям отделът, в който работите и какво можете да разкажете за Вашите колеги? Какво Ви харесва в тях?
Екипът, с който работя, е доста голям. Разделен е на малки подотдели, от по четирима-петима души. Ежедневно се срещам с почти 50-има души и мога да кажа за тях, че са много смели, много отговорни хора. Динамични, забавни и мотивирани също да се справят с ежедневните задачи.

– Вие как се мотивирате всеки ден? Какво Ви държи готова за нови подвизи?
Това, което ме мотивира всеки ден, е стопроцентовата сигурност, че денят ми няма да мине така, както съм го планирала. Любопитството за това какво ще се случи до края на деня ме мотивира най-много.

– Какво представлява за Вас работата в Lidl?
Предизвикателство, това на първо място, защото денонощно има нови и нови неща, на които трябва да откриваме решение. Този динамизъм, мисля, че описва най-добре работата ми. Както и стремежът всеки път да научаваш нещо ново, след като си се справил с проблемите.

– Смятате ли, че има специфичен начин, по който правим нещата в Lidl? Нещо, което ни отличава от останалите компании?
Бързи, смели, сръчни.

– Какви възможности за развитие сте имали във фирмата?
Започнах като асистент Стоково снабдяване. Тогава работех с мениджъра, който отговаряше за всички сладки продукти в нашия асортимент. След това поех длъжността ръководител Секретариат, асистент на управителя Стоково снабдяване и няколко години след това станах ръководител Администрация.

– Бихте ли препоръчали Лидл като работодател?
Да. И съм го правила, тъй като съм доволна от работата си тук. Препоръчвам Лидл, защото е коректен работодател, дава възможности както за личностно развитие, така и за професионално. И носи доста удовлетворение.

– Когато се срещате с кандидати за работа с какво се опитвате да ги привлечете?
Най-важното според мен е, че Lidl e голяма компания. Тя те въвлича в корпоративния си дух на голяма структура, дава ти възможност да опознаеш много нива. Дава ти нови знания, дисциплина и наистина частичка гордост, че си част от цялото това нещо.

– Как посрещате колегите в първия им работен ден?
С усмивка и с пожеланието да бъдат смели и да не се отказват при срещата си с новите предизвикателства.

– Как бихте описали работната среда в отдела?
Динамична. С доста дискусии, с много емоции и адаптираща се към всяко ново нещо, което се случва, към всеки нов продукт, с който работим. Вълнуваща.

– Как бихте описали Лидл с три думи?
Lidl e социално отговорна фирма, коректна и дисциплинираща.
Това са нещата, които правят най-силно впечатление.

– Кое е най-важното лично качество, което Ви прави успешна според Вас?
Че започвам и завършвам деня с позитивна емоция.

– С какво усещане се прибирате вечер вкъщи?
В повечето случаи с удовлетвореност от това, че съм имала поредния интересен ден. Понякога пренасям грижи вкъщи, но иначе нямаше да е толкова интересно.
Със сигурност намирам баланс между работата и личния живот.

– С какво се характеризира според Вас една успешна компания?
Успешната компания според мен се характеризира с това, че се стреми да покаже не само добро лице навън, пред останалите, а и стремяща се да достигне всеки един свой служител и да го направи удовлетворен от ежедневието си в компанията.

Моята лична рецепта за успех:
Мисля, че рецептата за постигане на успех в Lidl е лоялност. Респект към всяка една задача. Респект към колегите и много позитивизъм.