LIDL. Заслужава си!

Допълнителни приложения за социални медии "Social Media Plugins"

Цели на обработката на данни/ правни основания
Въз основа на член 6 алинея 1 буква е) на ОРЗД ние включваме в нашата уеб страница плъгини към социалните мрежи Facebook, Google+, Twitter, XING, Whatchado и LinkedIn, за да направим по този начин нашата фирма по-популярна. Стоящата зад това рекламна цел следва да се разглежда като оправдан интерес по смисъла на ОРЗД. Отговорността за съобразената с изискванията за защита на данните работа трябва да се гарантира от съответния доставчик. Интегрирането на тези плъгини от нас се осъществява чрез така наречения метод на двукратното кликване, за да защитим посетителите на нашата уеб страница по най-добрия възможен начин. Чрез метода на двукратното кликване имате възможността да активирате деактивираните плъгини за социални медии. Това активиране може да бъде деактивирано по всяко време. Процесът на деактивиране не води до изтриване на изпратени данни при съответния доставчик на социални медии. Интегрираните в нашата уеб страница плъгини за социални медии първоначално са деактивирани. Активирането на плъгините се извършва чрез еднократно кликване върху символа на плъгина. Едва след активирането се прехвърлят лични данни на съответния доставчик на социални медии. Активираният от Вас плъгин осъществява непосредствено чрез Вашия браузър връзка със сървъра на избрания от Вас доставчик на социални медии.
Ние нито имаме влияние върху събраните данни и процеси на обработка на данните, нито са ни известни пълният обхват на събиране на данни и целите на обработката.
Доставчикът на социални медии съхранява събраните за Вас данни под формата на потребителски профили и ги използва за целите на реклама, пазарни проучвания и/или ориентиран към нуждите дизайн на своята уеб страница. Една такава оценка се извършва по-специално (също и за потребители, които не са логвани) за представяне на отговаряща на потребностите реклама и за да се информират други потребители на социалната мрежа за Вашите активности на нашата уеб страница. Имате право на възражение, като за да упражните това право, трябва да се обърнете към съответния доставчик на социални медии. Чрез плъгините ние Ви даваме възможност да се интегрирате със социалните мрежи и други потребители, така че да подобрим нашето предлагане и да го направим по-интересно за Вас като потребител.
Прехвърлянето на данни се извършва независимо от това, дали имате акаунт при доставчика на социални медии и дали сте логвани там. Ако сте логвани при доставчика на социални медии, събраните при нас Ваши данни се присвояват директно на Вашия съществуващ при доставчика на социални медии акаунт. Когато задействате активирания бутон и например асоциирате страницата, доставчикът на социални медии съхранява и тази информация във Вашия потребителски акаунт и ги съобщава публично на Вашите контакти. Препоръчваме Ви след използването на една социална медия периодично да излизате (да се разлогвате), и особено преди активиране на бутона, тъй като така можете да избегнете присвояване към Вашия профил при доставчика на социални медии.
Получатели/ Категории получатели:
На нашата уеб страница ние поставяме плъгини за следните доставчици на социални медии:
Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php; повече информации за събирането на данни: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications, както и http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo. Facebook се присъедини към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ (EU-US-Privacy-Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Google се присъедини към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Twitter се присъедини към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Xing AG, Gänsemarkt 43, 20354 Hamburg, DE; http://www.xing.com/privacy.
LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA; http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. LinkedIn се присъедини към Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
Whatchado GmbH, Möllwaldplatz 4/39, 1040 Wien; .
Период на съхраняване/ Критерии за определяне на периода на съхранение:
За изтриването на събраните от доставчиците на социални медии данни не разполагаме с информации.