LIDL. Заслужава си!
Атанас Бакалов
Атанас Бакалов

– Какъв искахте да станете като малък?
Изобретател. Исках да изобретявам неща, които да улесняват живота на хората. Мечтаех в свободното си време да летя и да обикалям света.

– В какво се състои Вашата работа в Lidl?
Целта на отдел Комисиониране е ежедневното качествено и навременно изпълнение на заявките за стока от всичките ни към момента 80 магазина във всички 10 сектора на комисиониране. Планирам, делегирам и контролирам работата на екип от тийм лидери. Част съм от тях, обичам и смятам за важно да съм рамо до рамо и със складовите служители. Актуалният за всички ни в момента проект е да осигурим безупречно обслужване на филиалната ни мрежа и паралелно с това да обучим нови кадри, които да задвижат процесите в новия ни логистичен център в Кабиле, чието откриване предстои в началото на 2017-та година.

– Какво е за Вас да работите в Лидл?
Удоволствие, отговорност, начин да живея и да се развивам.

– Как успявате да се мотивирате всеки ден?
Поставям си цели и се грижа за изпълнението им. В стресови ситуации се поставям на мястото на колегите ми и търся балансирани решения.

– Каква беше представата Ви за Лидл когато започнахте? Промени ли се нещо?
Знаех, че отговорността ще бъде голяма. В последствие се оказа огромна и продължава да расте. Считам, че това е ясен белег за развитие и просперитет на компанията в дългосрочен план.

– Какво бихте казали на колегите, които започват сега?
Да покажат резултати, да имат търпение, да си поставят цели и да ги изпълняват. Всекидневно да доказват, че може да се разчита на тях.

– А на тези, които обмислят кандидатура в Лидл?
Да обмислят добре условията, които ще ги мотивират да са част от колектива.
В отговор ще срещнат ясни принципи и очаквания и прозрачни процеси на работа – накратко всички условия да се чувстват комфортно още от първия си работен ден.

– Смятате ли, че Лидл е успешна компания? Какво означава това за Вас?
Успешна компания е тази, в която служителите се чувстват свободни да избират начина си на живот и професионалните си цели. Съдейки по себе си, считам че Лидл е една от тях.

– Каква работна среда стимулира постигането на успех?
Балансирана. В нея трябва както да се носи отговорност и да се реагира
с максимум усилия в точния момент, така и да се уважава времето за почивка и личното пространство на всеки член от екипа.

– Кое Ваше лично качество смятате, че Ви прави успешен?
Умея да се променям. Откровен съм и държа да научавам за своите недостатъци от хората около мен, за да мога да ги отработя и да се подобря. Интересът към това, което работя, продължава и в свободното ми време. Не се отказвам и търся начин, когато изглежда, че всички варианти са изчерпани.

– Бихте ли препоръчали Лидл като работодател и защо?
Разбира се, че бих. Правилата са ясни, процесите – прозрачни.
Всеки, готов да започне, ще знае предварително с какво се захваща.

– Когато се приберете вечер след работа вкъщи, с какво се гордеете?
С това, че от всекидневната работа на отдела, който ръководя, зависи доставката на стока за брой клиенти, еквивалентен на жителите на град с размерите на Пловдив.

– С кое професионално постижение в Лидл се гордеете най-много?
Любителските ми познания по програмиране с VBA ми помогнаха да променя работен процес по начин, който позволява цяла стокова група да бъде обработена бързо, в рамките на период, който гарантира навременното доставяне до всички филиали. Тази оптимизация ни улеснява ежедневно и ни е особено ценна в периоди със сериозно увеличение на оборотите.

Моята лична рецепта за успех:
Жажда за знание в комбинация със стремеж за самоусъвършенстване.