LIDL. Заслужава си!
Мария Райкова
Мария Райкова


– Какви са Вашите задачи в момента?

Като регионален мениджър задачите ми са много. Като цяло да организирам персонала си, да координирам правилно задълженията, да свеждам информация до абсолютно всички колеги. Отговарям за всичко, което се изисква в един магазин – да изглежда добре и да върви прогресивно.

– Как успявате да мотивирате хората си?
С това, че постоянно ги информирам, обяснявам им в детайли това, което ги интересува, показвам им къде могат да подобрят нещо. Мотивирам ги с това, че винаги комуникирам с тях, отделям им нужното време и им показвам, че с добра работа се постигат добри резултати.

– А Вие как се мотивирате?
Аз се мотивирам по същия начин. Добрата работа, добрите постижения, трудът, който полагам, и резултатът, който се получава – това много ме мотивира. Когато вложиш всичко от себе си в работата си, се получава това, което се очаква от теб. Мотивира ме и работата с хората, комуникацията с различните служители.

– Разкажете ни повече за Вашите колеги!
Всеки служител се отличава от останалите с нещо специфично. Затова е важно да имаш правилен подход към всеки. С всеки комуникирам по начин, по който на него ще му е най-лесно да приеме информацията. Дори в критиките си към тях се старая да бъда позитивна. Моите колеги са доста себеотдайни в работата, за което им благодаря.
Ние работим в екип. Поддържаме се и се подкрепяме взаимно – както аз подкрепям тях, така и те подкрепят мен. Във всяка една трудност и всяко предизвикателство работим рамо до рамо.

– Освен екипната работа, има ли специфичен начин, по който се правят нещата в Lidl?
Екипната работа е най-важното за мен. Другото важно е информацията и спазването на правилата и концепциите във фирмата. Ние работим по една начертана линия и когато я следваме правилно, постигаме това, което се изисква от нас.

– Каква работна среда според Вас стимулира постигането на успех?
Такава, в която има спокойствие, информираност, координираност и структурираност. Когато всичко е структурирано правилно, има ръководни линии, принципи и концепции, работата върви много по-гладко и човек знае кога и какво трябва да направи.

– Опишете Lidl с три думи.
Динамична, стабилна и агресивна компания.

– Бихте ли препоръчали Lidl като работодател и защо?
Винаги. Lidl е агресивна компания – ние сме на първо място в Европа в сектора дискаунтър. В България за пет години успяхме да превземем второто място, което е много добро постижение. Стабилни сме на пазара като фирма, конкурентноспособни във всяко едно отношение. Предлагаме сигурност на всички наши служители и много добри условия за работа.

– Какво означава за Вас работата в Lidl?
Аз съм много щастлива за това, че работя тук. Чувствам се част от една добра организация. Фирми като Lidl са рядкост, особено в България, и аз се радвам, че съм част от един такъв сплотен екип. Радвам се, че фирмата предлага много възможности за развитие и оценява работата на своите служители. Lidl дава много, но и изисква много – това е много мотивиращо за мен.

– Каква е следващата стъпка за Вас в професионален план?
Времето ще покаже. В момента съм много щастлива като регионален мениджър. Колкото по-дълго работя на тази позиция, толкова повече опит придобивам, и ако видят в мен някакви други качества, с удоволствие бих дала още на фирмата. Чувствам се удовлетворена от това, което съм постигнала до момента, радвам се за шанса, който ми беше даден, и продължавам да работя по същия начин.

Моята лична рецепта за успех:
Да преследвам целите си, да спазвам правилата, да бъда изпълнителна и коректна.
Когато човек е постоянен в работата си и дава всичко от себе си, тогава и резултатът е видим.