LIDL. Заслужава си!
Йордан Пичуров
Йордан Пичуров


– Спомняте ли си Вашия първия работен ден?
О, как да не си го спомням! Надали има човек, който да не си спомня първия работен ден на ново място. Беше доста добре, да не кажа страхотно. Колегите се отнесоха така, сякаш не ми е първият работен ден, а съм вече от много време във фирмата. Приеха ме много топло, накараха ме да се чувствам на мястото си.

– Какви са Вашите задачи?
Ще изброя само някои от тях, защото са доста. Като цяло аз отговарям за стоковото подреждане. Аз съм мениджър стоково подреждане. Моите задачи най-основно се свеждат до това – правилно позициониране на стоковите групи в магазина. Аз се грижа за евентуални преустройства на филиали, за бъдещи новооткривания, за оптимизирането на процеси.
Всичко, свързано със стоковото подреждане. Търся кой е най-оптималният начин да се позиционират продуктите, с цел да бъдат по-добре представени на клиентите. Занимавам се, разбира се, и с много други задачи, свързани с ежедневната работа.

– Опишете Вашия отдел и Вашите колеги.
Колегите са страхотни. Имат невероятно чувство за хумор, което помага, когато работата е по-напрегната. Всеки успява да каже нещо забавно, което те откъсва от работното напрежение и забравяш за сериозността на обстановката
и това те кара да се ободриш и да дадеш най-доброто от себе си. Фактът, че някои от тях, също като мен, са работили в магазин на Lidl, много помага. Ние много добре знаем какво е от едната и от другата страна. Знаем какво е във магазина, знаем какво е в Централата. Затова се стараем така да организираме нашата работа,
че това, което излиза от нас като информация към магазините, да е оптимално за тях, да ги облекчава максимално.

– С кое професионално постижение се гордеете най-много?
Когато откривахме магазина ни в Mall Galleria Бургас и аз получих възможността да го изградя от нулата по отношение на подредбата на стока. Отидохме на място и преценихме пространството, което трябваше да бъде организирано. В крайна сметка се получи, магазинът отвори врати. Смея да твърдя, че засега това е моята гордост.

– Смятате ли, че Lidl е успешна компания?
Абсолютно.

– Какво бихте казали за кандидатите за работа?
Lidl е фирма, която както дава, така и изисква. От моя личен опит виждам, че Lidl ми е дал много и иска това, което ние даваме да е на 100%. Така че, това, което бих казал е: „Давай 100%“. Ако не даваш 100%, няма как да просперираш“.

– Каква работна среда стимулира постигането на успех?
Нашата среда е страхотна. При нас се комуникира съвсем ясно, конкретно, и се задават точни задачи. Когато се работи, се работи. Когато има възможност за забава, се забавляваме. Така че цялата тази съвкупност, цялата тази комбинация прави работата да върви много гладко.

– С какво чувство се прибирате вкъщи след работа?
Аз съм работил 20 различни работи и ми прави впечатление, че като се прибирам след работа от Lidl, за разлика от другите работни места, аз не чувствам никаква психическа натовареност, което е най-добрият показател, че това е правилното място за мен.

Моята лична рецепта за успех:
В мен моят работодател вижда човек, който взима работата си и задачите,
които му се възлагат, присърце. Към рецептата за успех бих добавил и щастливия семеен живот. Освен това аз съм човек, който адски много обича да спортува. Това ме тонизира. Всеки ден, след работно време, отделям поне половин час за спорт, което ме презарежда след тежкия работен ден.
И на следващия ден идвам свеж.