LIDL. Заслужава си!
Димитър Николов
Димитър Николов


– Спомняте ли си първия работен ден?
Спомням си го, разбира се. Такива неща никога не се забравят. Първият работен ден
е много особен за всекиго, предполагам. Доста стресова ситуация е – нови хора, ново място, всичко е непознато. Влязох в логистичния център, където ме посрещнаха колеги и ме разведоха. Останах впечатлен от мащабите на всичко, което се случва в Lidl. Всички бяха много усмихнати и добронамерени. Запознаха ме основно с работата, обикаляхме всички отдели в логистичния център, за да се запозная с работата на всеки. Голяма изненада за мен беше за мен – огромният склад, толкова много работещи хора, беше доста интересно.

– Сравнявайки със сегашния си отдел, къде е по-динамично?
Динамичността в „Изход стоки“ е по-голяма. Тук е по-спокойно, имаш повече време, което да отделиш на задачите си за деня. Тук също има срокове за всяко нещо,
но е по-спокойно, макар че работата е по-отговорна.

– Как бихте описали колегите в своя отдел?
Чувствам се прекрасно в отдела. Обстановката е много спокойна, много добронамерена, като цяло настроението е весело. Има случаи, в които всички сме много напрегнати, но все пак си пускаме шеги, защото това ни отпуска и ни помага по-спокойно и съсредоточено да си вършим работата. Наистина сме един много добър екип, в който взаимно си помагаме, когато имаме нужда.

– Каква среда според Вас стимулира постигането на успех?
Колективност, колегиалност, създаване на добро настроение. Вкъщи всеки може да има лични проблеми, но те не трябва да ни влияят, когато дойдем на работа.

– Освен екипа и интригуващите задачи, какво друго Ви мотивира всеки ден?
От нашата работа зависи дейността на страшно много хора във филиалите. Ако ние сме си свършили добре работата, ако сме подали към тях необходимата им и нужна информация, ще улесним работата им през седмицата. Когато подадем правилно точната информация, те няма да се натоварват през седмицата и ще им бъде много по-лесно.

– Има ли специфичен начин, по който се правят нещата в Lidl?
Това всъщност е цяла верига от много навързани дейности и детайли. Има голяма разбираемост от страна на ръководителите ни към нас. Това ни позволява спокойно да си вършим задачите. Грешките се приемат – събираме се, комуникираме защо и как се е случило, как да не се случва отново. Има едно невероятно разбиране и спокойствие на работното място.

– Бихте ли препоръчали Lidl като работодател на Ваши познати?
Определено. С чиста съвест и без колебания бих го направил.

– Какво бихте казали на кандидати за работа, за да ги накарате да изберат Lidl?
Lidl е фирма, която дава сигурност в работата, осигурява спокойствие и дава огромна перспектива за всеки начинаещ. Може да се започне от най-ниска длъжност
и с качествата си всеки може да постигне много успехи и да се издигне в йерархията.

– Поглеждайки назад към работата си, какво смятате, че се е променило в Lidl като компания?
Имаме много голямо развитие на пазара като търговска верига. Ето, преди четири години, когато постъпих на работa, магазините ни бяха около 60, а сега вече са 80.

– С какво чувство се прибирате вечер вкъщи?
Удовлетвореност е точната дума. Удовлетвореност от това, което съм свършил през деня в работата си. И спокойствие, че в утрешния ден ще ми бъде предоставена същата възможност да изпълня задачите си. С кое постижение се гордеете най-много от работата си в Lidl до момента? Надявам се, че постижението, с което ще се гордея най-много, ми предстои.

Моята лична рецепта за успех:
Човек трябва да комуникира активно с колегите си. Да разчита на тях, както и да им предлага своята помощ.