Възможност за любима работа

Полина Мицева и Светлана Кисьова

Полина Мицева, Employer Branding специалист и Светлана Кисьова, сътрудник HR Reporting и Global Mobility

От следващата позитивна крачка в кариерното ти развитие понякога те дели само препоръката от твой познат. Той познава най-добре силните ти страни и знае кои са предизвикателствата в работата, които ще те мотивират. Същевременно познава и компанията, която ти препоръчва, и знае, че там те очакват интересни проекти, позитивна среда и условия, които ще те удовлетворят. Лидл България е компанията, която служителите препоръчват на свои близки. Запознайте се с историята на Полина Мицева и Светлана Кисьова, които са познати в живота и колеги в Lidl.

Препоръчващ служител: Полина Мицева, специалист Employer branding

Какво те мотивира да препоръчаш Lidl като работодател?

П: За мен Lidl е не само работодател. Lidl е място, на което се срещам със страхотни хора, които са и невероятни специалисти в различни сфери. Възможността да работиш рамо до рамо с такива колеги за мен беше ключова.

Затова и не се колебая да препоръчвам Lidl като работодател на приятели, които искат да учат, да се развиват и да придобият нови умения.

А кои са качествата на твоята приятелка Светлана, които те убедиха, че тя ще се впише добре в екипа на Lidl?

П: Светлана е работила в Lidl, познава добре процесите и ценностите на компанията. Тя е изключително организирана, обича динамиката на работното място и работата в екип.

Всички тези качества са достатъчни, за да бъде уверена, че препоръчвам приятел, който ще се справи с естеството на работа.

Кои бяха първите три думи, с които описа Lidl като работодател на твоята приятелка?

П: Коректност, динамика, възможности

Как реагира тя, когато й спомена за възможността за работа в Lidl?

П: О, много се развълнува, когато я запознах с отворената позиция. Тя беше в момент, в който искаше да смени работното си място и възможността да се върне отново в Lidl ѝ допадна много. Веднага след разговора ни, подаде кандидатурата си.

Би ли препоръчала отново Lidl за работа на свой приятел?

П: Да, със сигурност. Ако имам приятел или познат достатъчно мотивиран и с подходящ профил, бих го препоръчала веднага. ?

Препоръчан служител: Светлана Кисьова, сътрудник HR Reporting и Global Mobility

Какво те накара да избереш отново Lidl като работодател?

С: На първо място Lidl ми дава сигурност и възможност за развитие. Lidl не спира да се информира чрез различни методи как служителя се чувства на работното място и своевременно подобрява своите практики. Така всеки служител в компанията е оценен в работата, която изпълнява и това е страхотно.

Какво ти разказа Полина за позицията в Lidl?

С: Поли ми каза, че има отворена позиция точно за мен. Аз умея добре да приоритизирам задачите си, дисциплинирана съм и бих се вписала страхотно на тази длъжност. Точно тогава имах нужда да сменя работата и си помислих, че това е подходящото време да променя. Позицията ми се стори привлекателна, реших да приема предизвикателството и да се потопя в една нова сфера за мен.

Важно ли е да познаваш предварително компанията отвътре през разказа на твой познат?

С: Много е полезно да познаваш компанията предварително, защото знаеш къде отиваш и какво да очакваш. Неизвестното плаши хората, а когато имаш приятел в организацията виждаш цялата картина и адаптацията става по-лесно.

Има ли промяна в Lidl като работодател си след завръщането ти?

С: Лидл България успя да затвърди позицията си на стабилен и сигурен работодател, което за мен е изключително важно. Както и ми предостави отново възможността за кариерно развитие в напълно ново направление за мен.

В допълнение на всичко това, бях приятно изненадана от редица допълнителни социални придобивки, които служителите могат да се възползват. Някои от които работа от разстояние и увеличената стойност на ваучерите за храна.

Как се чувстваш, работейки с приятел рамо до рамо?

С: Хубаво е, защото така осъществявам повече социални контакти, а не само виртуални, които са много модерни днес. Когато се срещам с Поли в офиса обменяме опит, пием кафе и така работният процес става още по-приятен.

Би ли препоръчал и ти Лидл България като работодател?

С: Винаги. Стига да имам подходящ приятел, който да отговаря на поставените критерии за отворената позиция. Lidl е моето работно място, където бих желала в настояще и бъдеще да бъда заобиколена от приятели, припознаващи културата на компанията и готови да приемат предизвикателствата, които ги очакват.  

18.10.2021