Възможност за любима работа
Ръководител в централен офис

Нашите постижения

Компания с отличия

Многобройните награди, които Лидл България получава, са още едно доказателство за нашата ангажираност и отговорност – от отличията за качеството на нашите продукти през ролята ни като работодател до приноса ни за устойчивото и отговорно развитие. 

Нашите награди

Жена и мъж, служители в Lidl разглеждат папка в стаята за отдих в централен офис, Равно Поле

Лидл България - най-желан работодател в ритейл сектора

Лидл България затвърждава позицията си на най-желан работодател в ритейл сектора. Това показват резултатите от проучването Graduate Survey 2021 за най-желан работодател, проведено сред над 4000 студенти, които са класирали веригата на 12-то място в страната, в категорията за компании с над 250 човека. Това е чувствително изкачване с 12 позиции нагоре спрямо миналата година.

Hero_RayaSineva_nagradi

Две първи награди за Лидл България за отговорен бизнес

Поредната висока оценка за Лидл България - две първи награди за отговорен бизнес на Bulgarian Business Leaders Forum (BBLF)/Българския форум на бизнес лидерите. Бяхме отличени в категориите: 🥇 „Инвеститор в околната среда“ - за устойчивата ни инициатива за опазване на балканската пъстърва 🥇 „Многообразие на работното място“ - за прилагането на принципите на многообразието и приобщаването на работното място, част от практиките ни на топ работодател.

Лидл България вече официално е компаия-приятел на детето! Визия с няколко деца, показващи се от пързалка.

Лидл България: компания-приятел на детето

Лидл Българи получи сертификата „Компания – приятел на детето" на Национална мрежа за децата. Така станахме първата търговска верига у нас с такъв сертификат и една от първите три компании, получили това признание. Сертификатът се връчва на компании, които развиват подкрепящи политики в полза на децата и създават благоприятна условия и подкрепа за своите служители с деца и техните семейства.

Двама колеги в конферентна зала пред лаптоп, обсъждайки.

Lidl е най-желаният работодател в ритейл сектора избора на студентите

Според избора на студентите Лидл България е най-желаният работодател в ритейл сектора и в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в страната. Това сочат резултатите от проучване на Manpower, проведено сред 350 български студенти в периода февруари-април тази година.

Lidl в Топ 3 на най-желаните работодатели в България. Ръка, която държи златна купа и фойерверки от страните й.

Lidl- в Топ 3 на най-желаните работодатели в България

Над 13 000 работещи от цялата страна са класирали Лидл България на трето място в класацията за най-желан работодател Employer of Choice 2021. Компанията е и единственият представител на ритейл сектора в челната тройка. „Фактът, че се нареждаме в челната тройка на най-желаните работодатели в България в година на глобална криза за нас е важно потвърждение за устойчивата ни политика и грижа към служителите.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Главният изпълнителен директор Милена Драгийска получи наградата „CEO на 2021“ от Forbes Business Awards

Милена Драгийска е CEO на 2021 в конкурса Forbes Business Awards

„Компанията спазва принципите на равнопоставеност, осигурява подкрепяща работна среда и поощрява кариерното израстване на жените. Екипът на Lidl в България е много добър пример в това отношение – 30% от висшия ръководен състав е представен от дами, а близо 38% от всички ръководни позиции в компанията на средно мениджърско ниво също са поверени на жени“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор.

Катерина Шопова, HR директор в Лидл България, седнала на кресло.

Катерина Шопова е HR мениджър на годината

Катерина Шопова, HR директор в Лидл България, бе избрана за HR мениджър по време на тазгодишните награди на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Наградата е признание за професионалистите, показали през настоящата година изключителни лидерски качества и професионализъм. Катерина Шопова бе избрана за тазгодишния носител на отличието след оспорвана конкуренция с представители от още 8 компании.

Лого Топ Емплойър България 2021, Лого Топ Емплойър Европа 2021

Лидл България e ТОП работодател 2021 за България и Европа

Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа. За втора поредна година компанията бе отличена от международната организация TOP Employers Institute, която ежегодно отличава компаниите с доказани HR практики и политики. Тази година сертификатът TOП Работодател добива още по-голяма значимост, защото отразява начина, по който компаниите са успели да преминат през изпълнената с предизвикателства 2020 година.

Статуетка по случай годишните награди на b2b Media

Лидл България с 3 отличия от Employer Branding Awards 2021

Лидл България получи 3 отличия от Employer Branding Awards 2021 – годишните награди на b2b Media. Главният изпълнителен директор на Милена Драгийска получи индивидуален приз в категорията Employer Brand Leader. Lidl получи и 2 сребърни отличия – в една от най-оспорваните категории за HR стратегия по време на пандемия, както и за Employer branding събитие – за официалното награждаване на първите стажанти на компанията.

Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси", получава  удостоверението от организатора на проучването To The Top Agency.

Lidl с признанието „Препоръчан работодател“ за 2020

Лидл България получи удостоверението „Препоръчан работодател“ за 2020 – една от най-предизвикателните години пред бизнеса у нас и в света. Признанието е резултат от първото национално проучване „Препоръчан работодател“. То е основано на eNPS (Employee Net Promoter Score), известно още като коефициент за лоялност на служителите към работодателя.

Изпълнителният директор на Лидл България, Милена Драгийска със спечелената статуетка "Мениджър на годината" 2020

Мениджър на годината 2020

Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска спечели престижния конкурс Мениджър на годината 2020. „Всеки един бранд пулсира с енергията и заряда на хората, които стоят зад него – вече 10 години Lidl пулсира благодарение на заряда на всички наши служители – благодарение на техния неспокоен дух и постоянен стремеж към нещо по-добро." - каза тя при приемане на отличието.

Лого Победител в Кариер шоу награди 2020

Лидл България получи признанието "Работодател на публиката"

Лидл България получи 4 отличия от работодателския конкурс Career Show Awards. Компанията спечели злато в една от най-оспорваните категории, която се реши с публичен вот – „Работодател на публиката“, сребро в категорията „Стратегия за онбординг“ и две бронзови отличия в категориите „Най-добър работодател – FMCG“ и „Стратегия за привличане на таланти“.

Лидл с 5-о място в анкета за предпочитан работодател

Lidl: най-желан работодател сред хранителните вериги според работещите

За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред хранителните вериги според работещите. Това сочат резултатите от проучването с над 8 000 служители - Employer of choice 2020. Те оценяват като най-важни за работодателите добрата репутация на бранда, качеството на продуктите и услугите на компанията, финансовата ѝ стабилност и възможностите за обучение и развитие. Във всяка една от тези области Лидл България прилага редица устойчиви практики.

Лидл България с 15-то място в анкетата Graduate Survey 2019

Лидл България е първи избор за студентите сред хранителните вериги

Ежегодното проучване Graduate Survey, което измерва нагласите на студентите към най-предпочитаните работодатели в страната, отново посочи и през 2020 г. Лидл България като първи техен избор сред хранителните вериги. Близо 6000 млади хора се включиха в анкетата и споделиха, че търсят повече сигурност в добре познати брандове и ценят възможностите за развитие, обучение и растеж.

Лидл България с 15-то място в анкетата Graduate Survey 2019

Лидл България в ТОП 20 на най-желаните работодатели, според студентите

Лидл България е сред най-желаните работодатели в страната за 2019, според студентите. Това показват резултатите от третото издание на единственото по рода си у нас проучване Graduate Survey. В него взимат участие 8241 студенти от 51 университета в България, като за първа година сред участниците има и следващи в университети зад граница.

Лидл с 5-о място в анкета за предпочитан работодател

Лидл България в ТОП 5 на най-желаните работодатели у нас

През 2019 г. Лидл България се нареди на 5-то място в класацията за най-желаните работодатели сред работещите хора в страната, според резултатите от първото и единствено по рода си национално проучване – Employer of Choice, организирано от To The Top Agency. Ние сме единствената хранителна верига, която попада в ТОП 10 на класацията, което допълнително затвърждава силното ни присъствие като работодател в бързооборотния сектор.

лого топ емплойър България 2020

TOP Employer България

През февруари 2020 година Лидл България получи престижния сертификат TOP Employer България и TOP Employer Европа, който удостоверява, че стандартите за управление и развитие на хора в компанията са на световно ниво. Получаването им потвърждава, че HR практиките в Lidl са сравними с ТОП работодателски практики в световен мащаб и гарантира, че фирмената култура на Лидл България насърчава служителите да се развиват в подкрепяща работна среда.

Представители на компании Lidl най-добър работодател за 2017 година

Най-добър работодател в България за 2017

През 2017 г. Лидл България получи признанието „Най-добър работодател в България“ в класацията на консултантската компания AON. Отличието получихме сред общо 56 компании от 10 индустрии, като бяхме единствената наградена в категорията „Големи компании“. Наградата отразява високата ангажираност и отдаденост на хората, които работят във всичките ни към онзи момент 86 магазина, 2 логистични центъра и централата.