Възможност за любима работа

Нели и Светльо - служители на Lidl и приятели от 10 години

Нели и Вальо - комисионери в  РД Равно поле, седят в стаята за почивка в склада
 

Те са Нели и Светльо, складови служители в РД Равно поле, приятели от близо 10 години и главните действащи лица във видеото ни, което представя позицията „Складов служител". Попитахме ги какво за тях е работата в Lidl, какво ги свързва в дългогодишно приятелство и какви са хобитата, с които разпускат през свободното си време.

За близо 10 години в Lidl – кой е най-важният урок, който сте научили?

Светльо: На първо място е важно да бъдеш коректен, стриктен и лоялен. Друг важен фактор е доброто взаимоотношение с колегите и ръководителите.

Нели: Най-важният урок е постоянството и търпението да се срещаш с много хора, да се справяш с различни предизвикателства, с които е свързана работата ни ежедневно.

Кои са трите най-важни качества за позицията складов служител? 

Светльо: Трябва да имаш дисциплина, мотивация за работа и отговорност към поставените задачи, за да постигнеш целите си.

Нели: Складовият служител трябва да бъде търпелив, за да може да навлезе в естеството на работата. Да може да работи в екип, защото тази работа е екипна. Да бъде дисциплиниран и точен в работата си.

Какво най-много харесвате един в друг?  

Светльо: Най-много харесвам в нея, че е винаги забавна.

Нели: Това, че е много добър човек, добър колега и е винаги готов да помогне. Винаги ще ти каже истината в очите – било то добро или лошо. И никога няма да ти изневери в приятелството.

Светльо, ти се занимаваш с народни танци – как започна всичко?

Народните танци са ми дарба. Завършил съм хореографска паралелка, след което станах танцьор в "Шопски ансамбъл" в Елин Пелин. С него сме имали множество изяви и награди както на фестивали в България, така и в Турция, Гърция, Румъния, Холандия, Италия, Русия, Черна Гора и др.

Кое хоро ти беше най-трудно да научиш и кое ти е любимото?

На пръв поглед всяко хоро изглежда трудно, но когато влагаш старание и си музикален, го научаваш. Любимото ми хоро е Граовското.

Нели, ти обичаш да гледаш цветя – как се роди любовта към цветарството?

Обичам в свободното си време да засаждам различни цветя – било то градински или в саксии. Имам много стайни, които отглеждам в моя дом и такива, които са навън през летния сезон. Грижата за тях ми носи много удоволствие – от това да ги гледаш как цъфтят и ти носят радост и красота в забързаното ни ежедневие.

Как обяснявате на вашите деца какво означава думата „приятелство"?

Светльо: Имам две момичета – на 9 и 6 години. Казвам им, че приятелството се гради с години. То е връзка между хора, на които можеш да имаш доверие, да споделяш с тях, да им помагаш в нужда и да очакваш същото и от отсрещната страна. Всъщност, приятелството и народните танци си приличат доста – и двете вървят ръка за ръка.

Нели: Моите дъщери вече са пораснали – на 23 и 26. Но когато бяха малки, им казвах, че приятелството се печели с отношение и добрина. Защото една добра дума прави вълшебства. Едно добро дело може да ти спечели приятелство за цял живот.

Ако сте гледали сериала „Приятели", на кои от героите най-много приличате? 

Светльо: Джоуи и Фийби.

Нели: На себе си – приятелите Нели и Светльо!

Ако и ти искаш да станеш част от сърцатия екип на Lidl, провери кои са свободните позиции в сайта ни и кандидатствай. Защото Lidl ти дава възможност за любима работа!