Възможност за любима работа

Боряна Атанасова

Боряна Атанасова получава грамота от главен изпълнителен директор Милена Драгийска и директор човешки ресурси Катерина Шопова

Боряна Атанасова: Хората трябва да се радват на малките неща

 

Детството я отвежда в Румъния, висшето образование – в Холандия, а Lidl я връща у дома. За да открие, че българите сме станали по-дружелюбни и учтиви и за да се впусне в следващото предизвикателство – изготвянето на проекто-каталог с придобивки за служителите на Лидл България. За първото си впечатление, когато идва тук, любовта към конете и онези 30 секунди, в които светът слуша само нея – говори Боряна Атанасова.

 

Защо се насочи към Lidl и какво те привлече да караш стаж именно тук?

Привлече ме възможността да карам стаж в голяма и успешна компания като Lidl.

Първото нещо, което си каза и което те впечатли, когато дойде в компанията като стажант?

Първото нещо, което си казах, беше „Колко са отзивчиви и дружелюбни колегите тук!“ Впечатли ме и тяхното желание да ме научат на повече като стажант и наистина да направят моята кратка практика в компанията пълноценна и забавна.

Средното си образование завършваш в Румъния, след което продължаваш да учиш „Маркетинг и комуникации“ в Холандия – как ти се стори България и българите, когато се върна за стажа?

Когато се върнах края на март заради Covid-19, забелязах, че българите са станали по-дружелюбни и учтиви.

След като завършиш в Холандия, би ли се върнала да работиш и живееш тук?

Научила съм се никога да не казвам никога ?

Какво от манталитета на холандците или пък румънците би искала да пренесеш и сред нас, българите?

Холандците винаги са с нагласата, че всичко ще е наред и че не е нужно да се стресират излишно – точно това бих искала да пренеса и сред нас, българите.

Твоят проект е да обобщиш добрите практики на пазара и да изготвиш проекто-каталог с придобивки за служителите на Лидл България – имаш ли вече конкретна идея, която да ни споделиш?

Всичко, което мога да кажа, е, че този проекто-каталог е разработван с много любов и усилие ?

Придобивката, която би направила задължителна за всички хора по света, едопълнителният отпуск за рожден ден, за да може рожденикът да си го отпразнува пълноценно ?

Книгата, която най-силно ти повлия или пък те промени?

„Малкият Принц“ на Екзюпери.

Как се роди любовта ти към конете и кое е най-важното, за да спечелиш доверието им?

Любовта към конете се роди в момента, в който се престраших да пробвам конна езда. Най-важното, за да спечелиш доверието на коня, е да си еднакво търпелив с него, колкото и той с теб.

Имаш 30 секунди, в които светът слуша само теб – какво ще кажеш?

Да се радват на малките неща в своето всекидневие.