Възможност за любима работа

Стажантска програма 2020

Stajanti2020_certificates

Седем млади таланти впечатлиха Lidl с идеи

Стажантите представиха проектите си пред управителите на компанията

 

Първото издание на стажантската програма на Лидл България завърши с официално събитие, на което седем млади таланти представиха пред мениджмънта на компанията своите проекти. Във великолепната стажантска седморка на Lidl за 2020 попаднаха Боряна Атанасова, Виктория Костова, Кристиян Начев, Марина Дакова, Мелани Сергиева, Никол Каракашева и Славена Георгиева. Те имаха възможност в рамките на два месеца да видят как работи Lidl отвътре, да научат много нови и интересни неща, както и да разработят конкретни проекти за подобряване на определени процеси и дейности.

„За нас е изключително мотивиращо, когато успяваме да предадем опита си на младежи и виждаме как те го претворяват в добри и стойностни идеи. Радваме се, че стажантите вложиха много желание в разработването на своите проекти и че оцениха високо възможността да работят по конкретна задача. Това доказва, че със своя формат стажантската ни програма е успяла да ги вдъхнови и да им даде ценен практически опит. Същевременно тя обогати и нас като екип, който беше до тях през цялото време“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Как да подобрят продажбите и процесите, свързани с износа на собствените марки на Lidl към САЩ, как да оптимизират дейностите в различни отдели и по какъв начин да подобрят комуникацията между централата и магазините? – това бяха само част от проектните задачи, по които младите таланти работиха, заедно със своите ментори, които ги обучаваха и напътстваха. Стажантите преминаха и обучения по управление на проекти и презентационни умения.

Всички те споделят, че освен ценни практически умения са получили важни уроци за това как да работят в екип и да се справят с динамиката на работното ежедневие. Остават впечатлени и от хората, които ги посрещат в компанията – не само доказани професионалисти, от които да учат, но преди всичко „всеотдайни, подкрепящи и отзивчиви“. За всички тях времето, прекарано в Лидл България, се оказва перфектната лятна комбинация между полезното и приятното – възможност да карат стаж по специалността си и да опознаят модерен световен бранд отвътре, като същевременно имат свободата да предлагат нови решения и да ги защитят на най-високо ниво.

За Лидл България е дългосрочен приоритет да влага време и усилия в програми за ученици и студенти. Вече 10 години компанията инвестира в конкретни инициативи, с които помага на хората да водят пълноценен начин на живот. Неизменна част от това е и образованието – компанията поставя специален фокус върху него, като дава кариерна перспектива на младите хора в страната. Чрез стажантската програма на Lidl те получават възможност да трупат ценен практически опит, да придобият нови умения и да се учат от екипа професионалисти на ритейлър № 1 в Европа.