Възможност за любима работа

Кристиян Начев

Кристиян Начев получава сертификат от управител продажби и логистика Георги Иванов и главен изпълнителен директор Милена Драгийска

Кристиян Начев: Lidl е първата важна стъпка в моя кариерен път

 

Когато порасне, ще стане утвърден и успял професионалист в сферата на логистиката. Преди това обаче е стажантската програма в Lid и предизвикателството да оптимизира складовата планограма, следващата част на „Бързи и яростни“, за която вече е готов със списък на колите, един WRC автомобил, на който да натисне газта, и още много километри колоездене по планинските пътища. За любовта към автомобилите, 5-те R-та в логистиката и книгата, оставила го у дома – говори Кристиян Начев.

 

Защо се насочи към Lidl и какво те привлече да караш стаж именно тук?

Доведе ме желанието да се развивам в България, и по-конкретно в сферата на логистиката.

Първото нещо, което си каза и което те впечатли, когато дойде в компанията като стажант?

Впечатли ме възможността да работя с толкова голям екип от професионалисти, от които да придобия опит в сферата на логистиката.

Учиш инженерна логистика в Техническия университет – най-важното правило в логистиката е…?

Най-важното правило в логистиката е 5 R’s – “The Right Place, The Right Time, The Right Quantity, The Right Quality, The Right Price”.

Твоят проект е да оптимизираш складовата планограма на база складовите и филиални процеси – имаш ли вече конкретна идея, която да ни споделиш?

За момента съм на етап анализ, но в близкото бъдеще, спрямо събраната информация, ще мога да представя своето виждане за оптимизиране на складовата планограма.

Миналата година си карал стаж в компания в областта на автомобилната електроника – кое е най-ценното и интересно, което научи и което би пренесъл и в работата си тук?

Основните умения, които придобих по време на стажа, са работният процес в екип, представяне и офериране на услуги и работа със софтуера на компанията. Бих приложил всяко едно от тях в настоящия момент.

Как се запали по автомобилите – има ли някаква конкретна случка, с която е започнало всичко?

На 4-годишна възраст посетих с баща ми картинг пистата във Враца за първи път. Именно тогава се породи интересът ми към автомобилите и шофирането.

Любимата ти марка и колата, която си мечтаеш един ден да караш…

Любимата ми марка автомобили е немският автомобилен производител Audi, който е част от концерна “Volkswagen AG”. Специфичният модел, който бих желал да шофирам след време, е Audi RS3.

От колко време се занимаваш с колоездене по планински пътища? Колко километра е личният ти рекорд и кое е най-голямото предизвикателство?

Практикувам планинско колоездене вече 10 години. Личното ми постижение е изминаването на 40 километра в рамките на един ден.

Какъв друг спорт в областта на високите скорости ти се иска да опиташ?

С удоволствие бих приел възможността да карам автомобил от световния рали шампионат WRC, с който с лекота могат да се развиват високи скорости по вълнуващите тесни трасета на шампионата.

Имаш право да избереш колите в следващата част на „Бързи и яростни“ – какви биха били те? 

Със сигурност бих включил 1968 Ford Mustang Shelby GT500 ‘Eleanor’, 2020 Ford Mustang Shelby GT500, 2020 Toyota Supra mk5, 2020 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Rimac C_Two.

Имаш 30 секунди, в които светът слуша само теб – какво ще кажеш?

За 30 секунди могат да бъдат казани много истини, както и лъжи. Най-важното е кой ще ги чуе и как ще бъдат разбрани.

Книгата, която най-силно ти повлия?

Творбата на известния български писател Иван Вазов “Немили - недраги” – провокира в мен желанието да остана в родината и да се боря за моето развитие тук.

Когато порасна, ще стана… добре познат и успял професионалист в сферата на логистиката.