Възможност за любима работа

Славена Георгиева

Славена Георгиева получава сертификат от управител продажби и логистика Георги Иванов и главен изпълнителен директор Милена Драгийска

Славена Георгиева: Спрете за секунда. Поемете дъх и се огледайте

 

Тя е само на 22 години, но вече знае какво е да работиш по 15-16 часа на ден. За срещата й с американския начин на живот, колко екстремно може да бъде създаването на нов парфюм и какво си взима от Китай? За нуждата от промяна и защо призивът, който отправя към всички нас, е да спрем за секунда и да си поемем дъх. Говори Славена Георгиева.

 

Защо се насочи към Lidl и какво те привлече да караш стаж именно тук?

Избрах Lidl, защото е разпознаваема компания из целия свят, а това, което ме спечели, бяха условията, които предлага програмата.

Първото нещо, което си каза и което те впечатли, когато дойде в компанията като стажант?

Първата мисъл, която ми мина, беше „Леле, колко мили и добри хора са събрани под покрива на тази сграда в полето“ ?

Къде учиш и каква специалност?

Уча в  , специалност „Business studies“. Предстои ми да специализирам „Мениджмънт“ в Солун, което се надявам да ми отвори много нови врати.

Разкажи ни повече за някой от най-интересните проекти, в които си участвала досега – този, който те е впечатлил най-много или от който си научила най-много нови неща?

В университета сме имали многобройни проекти от различно естество, но този, който ми остави най-голям отпечатък, беше по „Маркетинг“. Целта ни беше да създадем бизнес план за създаването на нов парфюм. Беше екстремно, особено изготвянето на финансовата част ?

Била си в Щатите – къде точно, какво си работила там и какво научи от работата си?

Бях в едно малко градче  на източното крайбрежие – Hyannis в щата Massachusetts. Работих на две места – като касиер и като сервитьор. Научих се на търпение и да работя по 15-16 часа на ден.

Какво ти хареса от американския живот и американците и кое е това, което не ти хареса?

Това, което най-много ме впечатли, е прецизността и забързаният начин на живот. А това, което ми направи лошо впечатление, беше пренебрежението, с което ни гледаха, като казвахме откъде идваме.

Твоят проект е повишаване продуктивността и ефективността на продажбите. От погледа ти досега – какво би оптимизирала като процеси във филиалите ни?

Имам няколко идеи и все още се колебая с коя да започна. Нямам проблем да ви споделя, но предпочитам да ги запазя в тайна, засега.

Ако в рамките на 1 ден имаш пълната власт в България, какво ще промениш и какво ще направиш?

Това е много подвеждащ въпрос, но като човек на 22 години бих дала път на младите и техните идеи, защото имаме крещяща нужда от промяна и това се забелязва от всички.

Разкажи ни за някое твое хоби, интерес или нещо любопитно, което би искала да ни споделиш 

Моето хоби е да пътувам до различни точки на света. Обичам да опознавам различни култури и техните традиции, които не са малко ? Най-далечната дестинация, до която съм стигала, е Китай. Тяхната култура е коренно различна от нашата, но въпреки това имаме доста сходни възгледи. Например, връзката и уважението към семейството и историята се препокриват с нашето възприятие. Китайският народ е един от най-трудолюбивите и искрени, с които съм се сблъсквала през моя кратък житейски път.

Имаш 30 секунди, в които светът слуша само теб – какво ще кажеш?

Бих искала да ви призова да спрете за 1 секунда и да си поемете дъх. Огледайте се – животът е хубав, нали? Изживявайте всеки един момент, дори и лошите, защото времето си лети и трябва да грабим с пълни шепи от всичко, което ни предоставя това забързано ежедневие.

Книгата, която най-силно ти повлия или пък те промени?

„Където пеят раците“ на Дилия Оуенс е книга, която ми остави сериозен отпечатък. В нея е описано как човек, въпреки всичките трудности и предизвикателства, не трябва и не може да избяга от истинската си същност.

Когато порасна, ще стана…

Още не ми е ясно накъде ще ме отвее вятърът в професионален план, но в личен план искам да съм щастлива и да нося радост на хората около мен. ?