Възможност за любима работа

Деница Янкова – сладкият път към успеха в България

Деница Янкова, аместник-мениджър филиал в гр. Козлодуй

Деница Янкова Когато започва работа в Lidl, първото нещо, което си казва, е, че изобщо не е за тази работа. Първият й работен ден е в един от най-натоварените периоди – Великден. Има толкова много работа и клиенти, че въобще не си представя да издържи дълго. Пет години и половина по-късно обаче Деница Янкова още е в Lidl, вече като зам.-мениджър на магазина на веригата в Козлодуй, а историята й е част от поредицата видеа, с които Лидл България и платформата Bulgaria wants you доказват, че човек може да намери своето успешно развитие в страната.

Като всяко ново начало и нейните първи месеци в Lidl са пълни с предизвикателства. „Трябваше да свикна с всички термини, с постоянното бързане и големия клиентопоток“, спомня си Деница. Днес именно тези неща я радват най-много и ежедневно я зареждат. Развитието й в компанията се случва бързо – само за година и половина изминава пътя от касиер-продавач до зам.-мениджър филиал. През всички тези години в Lidl учи много нови неща – това са и моментите, които й носят най-голямо удовлетворение – да придобива нови знания, но да ги предава и на другите около себе си. „Повярвах, че мога да се справям в различни ситуации, че мога да съм търпелива. Повярвах повече в себе си и в това, че мога“, признава тя. Работата я учи да бъде по-организирана, по-продуктивна, но и да не се нагърбва с всичко, а да делегира задачи. Умения, които страшно много й помагат у дома, в ролята й на майка на 3-годишно момченце и 8-годишно момиченце. Именно второто й майчинство е причина да прекъсне временно работата си в Lidl. С появата на второто дете и радостта, но и отговорностите стават двойни. С помощта обаче на съпруга си и на бабите се жонглирането със задачите не се превръща в мисия невъзможна. Успява дори да намери ново хоби – като любител-сладкар. По време на майчинството се местят в свой собствен дом. „Исках да създам традиции и уют. Започнах да пека коледни сладки, да правя торти за рождени дни и празници и ми носеше голямо удоволствие, когато трудът ми се оцени“, разказва Деница, която и до днес продължава да забърква вкусотии за любимите си хора.

Прави го и за колегите си в магазина, които с нетърпение я очакват да се върне след майчинството й. Признава, че хората, с които работи, са една от причините, заради които с удоволствие ходи на работа – „с тях сме не само колеги, но и приятели“. Именно семейството и близките й са това, което най-силно я задържа в България. Ако един ден децата й изберат да учат в чужбина, ще ги подкрепи, но вярва, че само ако останем тук и с приноса на всеки, нещата могат да се променят към по-добро, така че да виждаме своето бъдеще в България.