Възможност за любима работа

Съвети при кандидатстване

Колеги коментират последните новини

Стъпки в процеса по подбор в Лидл България

Искаш да кандидатстваш за работа в Лидл България и се интересуваш от стъпките в процеса по подбор? Това видео е точно за теб! В него ти разказваме как ще протече процесът и какво да очакваш на всеки етап от него. Виж видеото и намери възможност за любима работа в компания топ работодател още днес!

Hero_Feedback

Обратна връзка за всеки кандидатствал в LIDL

Всеки, който е кандидатствал по наша отворена обява и успешно е изпратил кандидатурата* си в системата на LIDL, ще получи обратна връзка от нас. В случай, че не откриваш своята във входящата кутия с имейли, моля провери в папка "Спам".

Успешно изпратена кандидатура, означава, че подадените документи от теб са пристигнали в нашата система и са готови за обработка.

Кандидатствай бързо и лесно в Lidl

Запознай се с новата онлайн платформа, с която по-лесно и по-бързо ще става кандидатстването за отворена позиция в Лидл България.

Платформата предоставя възможност за директна връзка с екипа по подбор на компанията, пълна прозрачност по време на целия процес и много полезна информация. За още по-голямо улеснение на кандидатите след създаване на  профил, всеки може да кандидатства за желаната позиция само с имейл и парола.

Създай своя профил в пет лесни стъпки и кандидатствай за любима работа в сърцат екип! Научи повече от видеoто!

Как да кандидатстваш в Lidl в пет лесни стъпки?

Съвети за кандидатстване и интервю

 

Две жени служители в отдел човешки ресурси разговарят докато гледат в екрана на таблет в централен офис

Кандидатстване

 • Преди да кандидатствате прочетете внимателно обявата и преценете дали това е мечтаната от Вас работа, която искате да вършите всеки ден. Вижте описаните задачи и условия на работа и си задайте въпроса, дали те отговарят на Вашите очаквания. Ако отговорите с "да" и на двата въпроса, започнете с подготовка на документите за кандидатстване.
 • Отделете малко време да помислите за силните си страни. Какви качества притежавате, които Ви отличават? Уверете се, че те са ясно описани във Вашите документи.
 • Инвестирайте известно време за убедителното представяне на трудовия си опит. Какви са различните позиции, които сте заемали в миналото, и какви умения и знания сте придобили на тях? Как можете да приложите тези знания и умения в Lidl?
 • Проверете още веднъж Вашата кандидатура преди да я изпратите. Правописните и граматическите грешки няма да изглеждат добре в документите, особено ако кандидатствате за работа, която изисква внимание към детайла.
 • И накрая, не забравяйте да прикачите Вашата автобиография. Ако в обявата се изисква мотивационно писмо, добавете и него. С добре подготвени документи ще дадете сериозна заявка за себе си.

Интервю

 • Преди да се присъедините към Lidl преминавате през две интервюта - телефонно и лично.
 • По време на телефонното интервю ще поговорим за Вашите мотивация, умения и опит и ще Ви разкажем повече за позицията, за която кандидатствате. Ако това интервю премине успешно, ще Ви поканим на лично интервю. На него ще се срещнете с колеги от отдела/магазина, за който кандидатствате. Ще Ви разкажем и какво предлага Lidl като работодател на своите служители. Кратка практическа задача ще ни покаже Вашите възможности да се справите в определени ситуации от работното ежедневие на колегите.
 • Ако кандидатствате за позиция в нашите магазини или логистичен център, можете за кратко да станете наблюдател на работните процеси, за да се запознаете с част от ежедневните задачи за съответната позиция.
Zentrale-Flur-2zu1

Как да се подготвите

След като знаете как са организирани нашите интервюта, е време да разберете как можете да ги направите успешни за Вас. Интервюто е двупосочен процес. Това е добра възможност Вие да научите повече за нас като работодател, както и ние да научим повече за Вас. Затова е важно да зададете всички въпроси, които Ви вълнуват - за компанията, за бъдещите планове, за конкретната позиция или за екипа, с който ще работите.

Ето и няколко полезни съвети, които ще Ви помогнат да се подготвите и ще Ви дадат малко повече увереност в деня на Вашето интервю.

 • Прочетете отново обявата за работа и търсения профил на нашия уебсайт. Помислете за това в какви конкретни ситуации сте показали търсените качества и компетентности.
 • Помислете за Вашите ключови умения и силни страни. Бъдете сигурни в това, което можете да предложите. Това ще Ви помогне да се отпуснете и да се представите добре по време на интервюто.
 • Посетете един от нашите магазини. Огледайте се наоколо, погледнете какво правят нашите служители и си представете какво е да работите за нас. Помислете за нещата, на които можете да се насладите и на предизвикателствата, с които можете да се сблъскате.
 • Информирайте се за компанията, но не само с факти за нашия бизнес. За нас е важно да разберем какво намирате за интересно, изненадващо или впечатляващо за Lidl. Ценно е да научим защо според Вас сте добър за тази работа и как ще се впишете в нашия екип.
 • Използвайте интервюто, за да прецените дали позицията е точно за Вас. Помислете за Вашите цели, мотивация и бъдещи планове за развитие и доколко можете да ги реализирате на тази позиция.
 • Подгответе предварително бележки. Чувствайте се свободни да използвате ключови точки или специфични работни примери, за които искате да поговорим.

Как се пише CV?

Преди да приложите Вашето CV към кандидатурата си, прегледайте го добре и имайте предвид следните съвети:

 • Това е Вашата визитна картичка, с която се представяте на бъдещия си работодател. Грабнете още отначало неговото внимание.
 • Изтъкнете с какво Вие сте ценни. Подчертайте предимствата си спрямо останалите кандидати пред своя бъдещ работодател. Автобиографията има за цел да убеди работодателя защо трябва да избере точно Вас. Затова, когато я подготвяте, акцентирайте на тези елементи, които са ключови за заеманата позиция. Това могат да бъдат професионален опит, образование, обучение, проекти, спортни дейности, хобита, доброволчески дейности, награди и постижения.
 • Уверете се, че Вашата автобиография е кратка, точна, добре структурирана и оформена, за да може лесно да се проследи Вашият професионален път. Използвайте стандартен формат на автобиография, който в хронологичен ред представя образованието и професионалния Ви опит (трудов стаж).
 • Посочете актуални данни за връзка с Вас - имейл и телефон.
 • Не посочвайте неверни данни относно образование, професионален опит или умения.
 • Ако кандидатствате за ръководна позиция, покажете ни, че имате лидерски качества. Искаме да знаем, че можете да мотивирате и вдъхновявате другите и да водите екипа към успех. Ако Вашето CV доказва, че имате тези умения, то тогава Вие сте на една ръка разстояние от добрия старт.

Как се пише мотивационно писмо?

Жена служител в отдел продажби в заседателна зала пред лаптоп и мобилен телефон в централен офис

Мотивационното писмо е добра възможност да ни разкажете повече за себе си. Какви са целите и плановете Ви? Защо искате да се присъедините към нашия екип? Мотивационното писмо допълва Вашата автобиография и предоставя реални примери за Вашите умения и опит.

Ето и някои насоки за писане на мотивационно писмо:

 • Първото впечатление е от решаващо значение, затова не използвайте готови стандартни писма, защото те не могат да изразят Вашето индивидуално желание за работа и не са универсални за всяка позиция.
 • Бъдете ясни за това коя е позицията, за която кандидатствате, как сте разбрали за нея и какво Ви мотивира да кандидатствате.
 • Проверете за правописни грешки - вниманието към детайла е от съществено значение за нас.
 • Покажете ни, че наистина се интересувате от позицията и от работата в Lidl.
 • Използвайте реални примери, за да илюстрирате ключовите компетенции, важни за позицията.
 • Убедете ни, че Вие сте човекът, който е най-подходящ за нея.

Успехът си ти!

Лидл България предлага палитра от различни възможности. Разгледайте публикуваните обяви, за да откриете своята.

Към свободни позиции

Свържете се с нас

Zentrale-Arbeitsplaetze-1zu1
ЛИДЛ България

ЛИДЛ България ЕООД & Ко. КД

Тел.: 029066444
Имейл: jobs@lidl.bg

ул. „3-ти март“ № 1, ПК 2129, с. Равно поле