Възможност за любима работа

Лидл България e ТОП работодател 2021 за България и Европа

Милена Драгийска главен изпълнителен директор Лидл България офис
Тази година сертификатът добива още по-голяма значимост, защото отразява как компаниите са се справили през трудната 2020 г.

 

Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа. За втора поредна година компанията бе отличена от международната организация TOP Employers Institute, която ежегодно отличава компаниите с доказани HR практики и политики.

Тази година сертификатът TOП Работодател добива още по-голяма значимост, защото отразява начина, по който компаниите са успели да преминат през изпълнената с предизвикателства 2020 година. Именно затова специален фокус при сертифицирането бе поставен върху управлението на промяната и ролята на добрите и устойчиви работодателски политики в условия на криза.

Осигуряването на безопасна и сигурна работна среда за служителите беше основен приоритет за Лидл България през 2020. Всичките близо 3200 служители на веригата запазват работата си. Едновременно с това компанията привлича и нови служители и се увеличава като екип. Лидл България продължава да дава едни от най-конкурентните възнаграждения и да гарантира финансова сигурност и стабилност. Продължава да се грижи и за развитието на своите екипи, като им осигурява достъп до разнообразие от платформи за обучение. Това са само част от примерите, които доказват, че и в трудни моменти, Лидл България не спира да развива и надгражда своите работодателски практики и да ги адаптира спрямо новите условия.

„Изключително сме щастливи, че за втора поредна година получаваме това отличие. Сега за нас то е още по-ценно, защото отразява доколко успешно сме преминали през една необичайна година, каквато беше 2020. Инвестирахме над 1,2 млн. лв. за предпазни средства и въвеждането на редица противоепидемични мерки. Доказахме, че следваме устойчиви работодателски практики, ефективни дори в условията на пандемия. И ако миналогодишното отличие показа, че се грижим за нашите служители в добри и спокойни времена, то тазгодишното затвърди, че тази наша грижа е постоянна и че дори в кризисни и несигурни моменти даваме спокойствие и сигурност на нашите служители“, коментира Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Организацията TOP Employers Institute сертифицира и отличава над 1 600 работодателя в 120 държави на общо 5 континента. Сертификатът се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща 6 области на управление на човешките ресурси, като провежда дълбочинни интервюта по 20 ключови теми, сред които стратегия за развитие на хората, условия на труд и работна среда, привличане на таланти, обучение и др.

Наскоро Лидл България получи и още едно признание – удостоверението „Препоръчан работодател“, което показва доколко работещите в една компания са склонни да я препоръчат на свои близки и познати. Така положителната оценка от служителите, заедно с полученото международно признание за устойчивостта и ефективността на работодателските практики, още веднъж затвърждават образа на Лидл България като доказан ТОП работодател и любимо място за работа.