Възможност за любима работа

Lidl и Арете в подкрепа на образованието

За втора година Lidl подкрепи доброволците от младежка фондация „Арете“, които организираха концерт с каузата на образованието

Подкрепяме каузата на образованието

 

За втора година Lidl подкрепи доброволците от младежка фондация „Арете“, които организираха на 23 ноември благотворителен концерт с каузата на образованието. Събитието събра на една сцена изпълнители, обединени от ценностите на ученето, многообразието и включването, които представиха красотата на българската и ромската култура.

С концерта се набира фонд за стипендии за образование на зрелостници и студенти от ромски произход с висок потенциал, ограничени от социални и икономически бариери, като същевременно се популяризират позитивите от образованието сред общността.

Тази година Lidl добави към фонда, събран по време на концерта, средства за още 15 стипендии за студенти.

Преди старта на концерта, отново в сградата на Сити Марк Арт Център, се проведе и благотворителна изложба. Творбите в нея са създадени от младежи от ромски произход, като част от конкурса “Aрете” - бъди промяната на XXI век!”. Победителите в надпреварата бяха отличени по време на събитието, а наградите в него бяха осигурени от Lidl. Всички творби, получени в конкурса, се продават за допълване на фонда за образование.

Партньорството между Lidl и младежка фондация „Арете“ в подкрепа на ценностите на образованието, многообразието и включването, се утвърждава като модел за изграждане а мостове в обществото, преодоляване на стереотипи и налагане на позитивни ролеви модели. То допринася и за мотивацията на младежи да намерят перспектива за кариера в България.

Кампанията за набиране на дарения продължава до края на 2023 г., след което ще бъде обявен конкурс за определяне на стипендиантите.