Възможност за любима работа

Лидл България те иска

Щастливи служителки на Lidl в магазина.

Лидл България се присъединява към партньорите на платформата Bulgaria wants you. Така двете заедно обединяват усилия за привличане на повече българи от чужбина.

Партньорството е естествено продължение на работодателската политика на Лидл България. От стъпването си у нас, компанията дава възможност на българите да намират успешна реализация в родината. Едно от най-високите възнаграждения в бранша, сигурност, достъп до световно ноу-хау и възможности за израстване са само част от възможностите, които веригата предлага на своите над 3 200 служители. Доказателство е и фактът, че над 70% от мениджърите на магазини са се издигнали вътрешно в резултат на програмите за кариерно развитие. Следвайки ангажимента си на отговорен работодател, Лидл България дава сигурност и стабилност, а най-важното е, че освен спокойни и оценени, служителите й се реализират у дома, близо до своето семейство и приятели.

Като част от партньорството, екипът на Bulgaria wants you засне специално видео, в което представя компанията, нейните ценности и възможностите, които предлага. В поредица от видеа ще бъдат разказани и успешните истории на служители, върнали се от чужбина заради Lidl или избрали да останат тук, именно защото са намерили търсената сигурност и добра перспектива.

Такъв е примерът и на Атанас Бакалов, който избира България пред Германия. Завършва висшето си образование по дуалната система за обучение в професионалната академия в Щутгарт, специалност „Логистика в търговията". Натрупаният професионален опит и наученото в университета го отвеждат до Лидл България. В продължение на години се развива в областта на логистиката, а днес е ръководител „Складова логистика“ във втория логистичен център на  веригата в с. Кабиле, Ямбол.

Компанията дава реални възможности и на младежи, които все още следват в чужбина, но избират България за своята реализация. Такава е историята на Марина Дакова, чиято първа среща с Lidl е като стажант. Когато става част от стажантската програма на компанията, Марина все още учи Product Marketing & Project Management в Австрия. Проектът, по който работи като стажант, е как да се подобрят процесите, свързани с износа на собствените марки на Lidl. Не само че успешно представя и защитава идеята си пред ръководството на компанията, но днес, вече завършила образованието си, тя е част от екипа на Маркетинг отдела на Лидл България.