Възможност за любима работа

Lidl дари 220 книги за обновената библиотека на УНСС

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и Катерина Шопова, Човешки ресурси в обновената библиотека на УНСС

Дарението беше съпътствано от дискусия на тема „Знанията и уменията на 21-ви век“

19.03.2024г.

Lidl организира със студенти и преподаватели от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) дискусия, посветена на знанията и уменията на 21-ви век. Събитието се проведе в обновената библиотека, за която Lidl направи дарение от над 220 книги.

Дискусията се откри от проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, която подчерта, че партньорството на университета с Lidl e дългогодишно и много успешно. „Трябва да сме активни в процеса на учене през целия живот. Това ще ни помогне да получим добър баланс между работа и личен живот. В турбулентни условия и времена на доста промени, които се случват в обществото, уменията за справяне със стреса също ще бъдат водещи.“, каза тя.

Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България, сподели виждането си за важните умения за успех днес, като специално подчерта ролята на стажовете, посещаването на събития и нетуъркинга, които да допълват теорията. „Ученето през целия живот вече е норма - никога не е късно човек да учи и да се квалифицира. Конкуренти и успешни в 21-ви век дългосрочно ще са именно хората, които имат актуалните знания и умения, особено социални и дигитални компетентности. Образованието трябва отново да стане ценност за хората у нас. За нас в Lidl то е приоритет и затова инвестираме много в знанията и уменията не само на своите служители, но и на хора извън компанията. Вярваме, че това е начинът да задържаме младите хора в България и да вървим напред като общество“, допълни Катерина Шопова.

Всички гости на събитието получиха книгоразделител с кауза от фондация „Направено с Любов“, които са ръчно изработени от творци с увреждания и майки със специални потребности.

Дискусията в УНСС е продължение на устойчивата политика на Лидл България да бъде инвеститор в знанието. Сред ключовите проекти на компанията в тази област е новият видеокаст „Уменията на 21 век“, който е продължение на успешната вътрешната програма за обучения в лични, социални и граждански умения. Първите два епизода от него вече са гледани от над 90 хиляди потребители. Повече информация за видеокаста може да прочетете на кариерната страница на Лидл България. Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век“ може да следите на нашата страница.

Дискусия в библиотеката на УНСС