Възможност за любима работа

9 млади бъдещи мениджъри гостуваха в централата на Lidl

Хора в офис.

„Страхотно, вълнуващо, ползотворно, забавно“ – така накратко описаха изживяването си 9-те ученици и студенти, които влязоха в ролята на мениджъри за един ден в Lidl. Компанията отвори вратите си за тях, като партньор в инициативата на Junior Achievement Bulgaria, за да ги въведе в ежедневието на „Мениджър качество“ и „Мениджър логистика“.

Марияна, Тереза, Стефан, Неда, Александър, Сава, Цветелин, Дева и Мария-Магдалена получиха шанс да станат за ден част от сърцатия екип на Lidl, да срещнат вдъхновяващи лидери и да научат много нови неща. Програмата им започна с работна среща с Мила Василева от отдел „Обучение и развитие“. Тя ги запозна с историята, ценностите и мащаба на компанията, с ключови процеси и възможностите кариерно за развитие, които Lidl предлага.

След това младите мениджъри „Качество“ се запознаха с колеги от отдел „Осигуряване на качеството“ – ръководителя на отдела Евелина Георгиева и Доротея Маринова. Те им разказаха за процесите, които гарантират качеството на продуктите в Lidl, и за задължителните елементи в етикетите на стоките. Показаха им също как да направят сензорен анализ за оценка на различни продукти чрез т.н. „сляп тест“ - без да виждат опаковките им и да разполагат с информация за марка или производител.

Мениджърите „Логистика“ за един ден пък опознаха склада на Lidl в Равно поле до София, който е с размери на 6 футболни игрища и ежедневно осигурява доставката на продукти за магазините в цяла Западна България. Те научиха от ръководителя на склада Георги Чичиков какво е необходимо за управлението на структура с подобен мащаб и се научиха да приемат стока.

Участниците в инициативата имаха възможност да решават специален бизнес казус, с който се срещат и истинските мениджъри. В решаването им ги подкрепи Валерия Дойчева, старши консултант „Обучение и развитие“. Младежите дадоха своите решения на въпроса какво привлича младите таланти към определени компании и бяха единодушни, че за тях най-важни са приятелската атмосфера и благоприятната работна среда - точно като тази, която виждат в Lidl.

Вдъхновяващ беше и краят на работния ден на мениджърите за един ден в Lidl. Той ги срещна с Георги Иванов - управител ресор „Продажби и логистика“ и член на Управителния съвет на Лидл България. Да работят за успеха си още докато учат, да ценят времето си, да говорят с хората и да четат книги – това са част от ключовите предпоставки за кариерен успех, които той им сподели.

В обратната си връзка за преживяното в Lidl участници споделиха: „Впечатлен съм от това, че всеки в Lidl работи с желание, усмивка, всички са отговорни и позитивни, и отделят внимание дори на най-малките неща.“, „Разбрах колко е отговорна работата на всички ваши служители. С радост бих изживял всичко това отново и се надявам да имам възможността в бъдеще да се развивам в Lidl.“, „Днес се научих да не се отказвам и да постигам целите си!“