Възможност за любима работа

Международно проучване за Lidl показва:

Снимка 90,2% от служителите на Лидл биха препоръчали компанията като работодател

 

 

Международно проучване за Lidl показва как хората възприемат компанията като работодател и какво очакват от нея

14 декември 2022 г., София. 90,2% от служителите на Лидл България са готови да препоръчат компанията като работодател. Това казват данните от международно проучване за Lidl, проведено във всичките 32 държави, в които веригата присъства.

„Склонността на служителите да препоръчват своя работодател на близки и познати е един от най-значимите показатели в HR сферата. Той е израз на доверието, което имат хората в своя работодател. Фактът, че толкова висок процент от нашите служители са готови да препоръчат Lidl на свои близки и приятели, ни мотивира да работим още повече, за да оправдаваме ежедневно това доверие – не само с богатия пакет придобивки и доброто възнаграждение, но най-вече с подкрепящата работна среда, възможностите за развитие и цялостната грижа“, коментира Катерина Шопова, HR директор в Лидл България.

Проучването разглежда как служителите на Lidl възприемат компанията и какво очакват от нея. В България са анкетирани общо 1624 служители на веригата в цялата страна. От тях близо 70% оценяват Lidl като сигурен работодател, който се грижи за своите служители и застава зад тях в спокойни, но и в несигурни времена. Според данните 62% от участвалите откриват в компанията уважение, 58% – екипна атмосфера, а 56% – възможност за бързо израстване.

Същите показатели попадат и в ТОП 5 на нещата, които служителите очакват от Лидл България. На първо място по важност – за близо 72% от анкетираните, е уважението на работното място. Веднага след него се подреждат възможностите за обучение и развитие, балансът работа – личен живот и екипната работа. На 5-то място респондентите поставят атрактивното възнаграждение. 

Международното проучване разглежда и нагласите на три други, външни за компанията групи – професионалисти, работещи извън Lidl, студенти и ученици. В България всички те възприемат Lidl като компания с пазарен успех, добра репутация и сигурен работодател. Резултатите показват още, че в своя бранш Lidl заема водеща позиция в категориите „Идеалният работодател, за когото искам да работя“ и „Обмислян работодател“. Уважението на работното място отново е посочено като най-важно, изпреварвайки атрактивното възнаграждение, което се нарежда на 3-то място по значение.

Допитването разглежда 39 теми, групирани в 4 ключови области – имидж и сила на работодателската марка, хора и корпоративна култура, възнаграждение и възможности за развитие и характеристики на работата.

Добрите резултати са поредното признание за Lidl като работодател. За трети пореден път тази година компанията бе отличена с международния сертификат TOP Employer. Според проучванията Employer of Choice и Graduate Survey, Лидл България е съответно в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната, както и най-желан работодател в ритейл сектор сред студентите. За трета поредна година веригата бе избрана и за „Работодател на публиката“ в Career Show Awards 2022.