Възможност за любима работа

12 проекта за стаж през 2023 г.: кандидатстването започна

Усминато момиче прави кръг с пръсти около окото си на фона на изписан слоган Виждаме успеха в теб Стани стажант в Lidl

Студентите вече могат да кандидатстват за стаж в Lidl през 2023 г.

Започна кандидатстването за стажантската програма на Lidl за 2023 година. Всички студенти от страната и чужбина вече могат да подадат своите документи за нейното четвърто издание, което ще се проведе от 1 юли до 31 август догодина.  По-високо възнаграждение и повече проекти за избор очакват стажантите през 2023 г.

За първи път кандидатите могат да избират измежду 12 бизнес проекта в различни области: експанзия и строителство, стоково снабдяване, складова логистика, продажби, HR и право. Още при кандидатстването си те посочват проекта, който им е най-интересен и по който искат да работят.

„Тази година мотото на стажантската ни програма е „Виждаме успеха в теб“. Винаги сме вярвали в огромния потенциал на младите хора, които носят новите идеи и характерните за тях младежки ентусиазъм и енергия. Ние пък ще се радваме отново да ги посрещнем и да споделим с тях опита и професионализма на водещата ритейл верига в Европа“, коментира Катерина Шопова, HR директор в Лидл България.

Четвъртото издание на програмата ще предложи и по-високо възнаграждение. Всеки месец в периода на стажа участниците ще получават 1000 лв. бруто, както и 200 лв. ваучери за храна. За да имат време и за почивка, те ще получат пет дни неплатен отпуск и един допълнителен ден отпуск за рожден ден, ако е в рамките на програмата.

Сред предимствата на стажа в Lidl са и различните видове обучения, които  подготвят участниците за предстоящите им задачи и са добра основа за бъдещото им професионално развитие. Планирани са обучения по управление на проекти и презентационни умения. В допълнение всеки стажант ще има и въвеждащо обучение, съобразено с проекта, по който ще работи.

През цялото време младежите ще могат да разчитат на ментор, който ги напътства и им помага. На финала на програмата всеки стажант представя своя проект пред мениджмънта на компанията. Така те не само виждат крайния резултат от своята работа, но го представят и на най-високо ниво.  

А успешно представилите се имат реалния шанс да продължат развитието си в компанията и след това. Какъвто е примерът на четирима стажанти от предишните издания, които вече са част от екипа на Лидл България.

Повече за стажантската програма на Lidl научи тук.