Възможност за любима работа

Практикантска програма

Служителка в магазин подрежда хляб от фурната на Лидл

65% от учениците биха работили през лятото

Втори випуск ученици в дуална форма на обучение в Лидл България

65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция в голяма международна компания. Това показват данните от анкетно проучване, проведено сред 285 ученици в 10-и и 11-и клас в страната, в периода 28 юни – 10 юли т.г. Изследването е направено в партньорство с TeenStation – първата по рода си у нас медийна платформа, създадена от и за младежи.

Основен мотив за работа през ваканцията на почти 50% от анкетираните е желанието да разполагат със собствени пари, а 25% изтъкват като причина желанието да научат нещо ново. Прочети повече тук!

Интервю с Теменужка Гаджева, участник в практикантската програма на Lidl

Теменужка Гаджева, участник в практикантска програна на Лидл България

Какво е общото между продуктите „Родна стряха“, софтуерното инженерство и практикантската програма на Lidl? – разказва Теменужка Гаджева, участник в лятната практикантска програма на Лидл България през 2019 г. Година след като успешно я завършва, тя започва работа като касиер-продавач в магазина в родния ѝ град Велинград. Днес тя е първокурсник в Пловдивския университет, специалност „Софтуерно инженерство“.

Повече за Теменужка, впечатленията ѝ от практикантската програма на Lidl и от компанията като работодател, прочети цялото интервю тук!

Лидл България за осми път ще проведе практикантската си програма

3-ма практиканти на Лидл България от 2019г. Първият е момче с палетна количка, вторият е момиче, снимана да носи поднос с изпечени кроасани, третата снимка е на усмихнато момче, разперило ръце.

За осми път Лидл България ще проведе своята практикантска програма и ще даде възможност на ученици от цялата страна да прекарат едно различно лято – да спечелят първите си пари, да натрупат ценен опит и нови знания и умения. Всички младежи, навършили 18 години, могат да кандидатстват до 21 май, като изпратят своето CV на jobs@lidl.bg. Кандидатите задължително трябва да посочат града и квартала, в които живеят. Прочетете повече тук!

Кажи "Чао" на теорията и "Здравей" на практиката

Знаем, че е трудно да се конкурираме с морските приключения през лятото, затова избираме да ги съчетаем. Практикантската програма е шанс за всички ученици, навършили 18 години, да натрупат ценен практически опит, да спечелят сами първите си пари и да прекарат едно различно лято в компанията на силен и мотивиран екип от истински професионалисти. А време за почивка и летни емоции винаги остава.

Практикантската ни програма е за ученици в XI и XII клас и се изразява в лятна практика за месец и половина в магазините на Lidl. Нашите практиканти получават възможност да направят първите си крачки в своето професионално развитие, да започнат първата си работа на трудов договор, да спечелят първата си заплата и да видят отвътре как работи лидерът на търговията на дребно в Европа.

Как се става практикант в Лидл България?

  • Ако си ученик в XI и XII клас и имаш навършени 18 години;
  • Обичаш да общуваш и да учиш нови неща;
  • Искаш да направиш първите си стъпки в професията в голяма международна компания;
  • Период на провеждане на практикантската програма: юли - август.

Теменужка, практикант в магазин на Lidl през 2019 г.:

"Lidl е място, където те посрещат и изпращат с усмивка. За няколкото месеца, в които бях част от екипа, подобрих комуникативните си умения, научих се да поемам отговорност и да се уча от грешките си. Бих посъветвала повече млади хора да взимат участие в подобни програми, защото спомените, които остават, са невероятни и за цял живот."