Възможност за любима работа

Практикантска програма 2024

Практикантска програма на Lidl 2024

Близо 270 ученици посреща Lidl в практикантската си програма

24% ръст на Lidl таланти

09 юли 2024 г. 

Близо 270 ученици в 11 и 12 клас от цялата страна влизат като практиканти в магазините на Lidl това лято, за да натрупат първия си професионален опит в бързооборотната търговия. Рекордният бой участници тази година са с 24% повече в сравнение с миналогодишното издание.

Заради нарастващия интерес към програмата и летните форми на заетост от страна на младите хора, Лидл България постоянно развива и подобрява условията на младежките си формати. „Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти“ – с това послание компанията за първа година даде възможност на учениците сами да избират продължителността на работния си ден, както и периода за участие – 1 или 2 месеца. Близо 77% от практикантите избраха  двумесечен трудов ангажимент, а 80% от тях предпочетоха 8-часов работен ден.

През летните месеци новите таланти ще работят в магазините на веригата и ще натрупат ценен опит. Сред ежедневните им задачи ще бъде да се грижат за подредбата на стоката, за промоционалните активности и съдействието на клиенти. Едновременно с това ще се научат да приоритизират задачите си, да бъдат самостоятелни и отговорни, както и да работят в екип. През цялото време ще имат до себе си ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства. 5 дни неплатен отпуск пък гарантира време за ваканция и море на избралите да се трудят два месеца.

В края на програмата най-добре представилите се могат да спечелят атрактивни награди като стипендии за първата година в университета в размер на 1500 лв., 3 броя iPhone 15 Pro, 3 броя Apple Watch series 9, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за продукти в Lidl.

Практикантската програма е най-дългогодишната младежка програма на Lidl. Лятната практика може да бъде надградена с участие в останалите младежки програми на веригата или към постоянна работа на пълен или непълен работен ден.

 

Близо 270 ученици посреща Lidl в практикантската си програма

 

Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти!

 

Знаем, че лятото предлага много ваканционни изкушения, но и много възможности за първа лятна работа. Който работи, печели. В това ще те убеди практикантската ни програма.

Програмата е шанс за всички ученици, навършили 18 години, да натрупат ценен практически опит, да спечелят сами първите си пари и да прекарат едно различно лято в компанията на силен екип от истински професионалисти. А времето за почивка и летни емоции са гарантирани, защото ти избираш продължителността на работния си ангажимент.

Как се става практикант в Лидл България?
 • Ако си ученик в XI и XII клас и имаш навършени 18 години

За да бъдеш част от програмата през месец юли или за целия период, трябва да имаш навършени 18 години до 30.05.2024 г. (вкл.), а за да участваш само през месец август, трябва да имаш навършени 18 години до 30.06.2024 г. (вкл.)

 • Обичаш да общуваш и да учиш нови неща
 • Искаш да направиш първите си стъпки в голяма международна компания – топ работодател в страната
Избери период за участие в програмата:
 • 01 юли - 30 август 2024 (пълен период на програмата)
 • 01 - 31 юли 2024
 • 01 - 30 август 2024
Какво ти предлага програмата?
 • Възможност да избереш кой и колко месеца да работиш (юли и/или август)
 • Избор между 6 или 8-часов работен ден, от понеделник до петък
 • Мотивиращо възнаграждение и 200 лв. ваучери за храна
 • Онлайн обучения и нови умения за бъдещето
 • Седмични отстъпки на страхотни продукти в Lidl Plus
 • Възможност да спечелиш много награди
 • Да станеш посланик на лятото в Lidl, който в реално време отразява програмата и нейните предимства
Награди за участие в програмата
 • 3 iPhone 15 Pro
 • 3 Apple Watch Series 9
 • 2 стипендии за първата година в университет на стойност 1500 лв.
 • 2 награди под формата на ваучери за пазаруване на стойност 600 лв.

Виж пълните условия за спечелване на наградите тук.

 

Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти!

Практикантска програма 2024

Кандидатствай още сега!

Две усмихнати хлапета и работа, която ги прави големи

Ванина и Владислав

Ванина Андонова и Владислав Ников са две усмихнати хлапета. Двамата са част от 218-те ученици, които бяха част практикантска програма на Lidl през изминалото лято. Всяка година веригата отваря вратите на своите магазини за ученици в 11 и 12 клас от цялата страна. Между града на сините камъни и града на тепетата се срещаме с двамата в София, за да ни разкажат за уроците, мечтите, любовта към компютрите и децата, и един счупен буркан с майонеза.

В началото на юли Ванина е един от тримата практиканти в магазина на Lidl в Сливен. В първия ден от практиката си чупи буркан с майонеза. На фона на огромното ѝ притеснение единственото, което чува, са думите "Няма никакъв проблем. Ти как си? Добре ли се чувстваш?". Останалите дни само ще докажат максимата, че счупеното носи щастие. Виж цялата им история тук.