Възможност за любима работа

Практикантска програма 2022

Практиканка с пазарска количка пре магазин на Lidl

За практикантската програма от първо лице, интервю с Цветослава Данева от Плевен

Какви са предимствата на това да работиш през лятото и то в сърцатия екип на топ работодател, разказва Цветослава Данева, която бе сред най-успешните участници в практикантската програма на Лидл България през 2022 г. Инвестиция в образованието ще бъдат първите заплати на Цветослава, а уменията, натрупани от практиката в любимия магазин, ще носят своите позитиви в бъдещето. Търпение, готовност за подкрепа и решаване на проблеми, отличават успешните практиканти, а още вдъхновение и мотивация за програма, ще получиш от видео интервюто.

139 младежи от цялата страна са новите практиканти в Lidl

Практиканка с пазарска количка пре магазин на Lidl

Стипендия за първата година като студент очаква един от най-добре представилите се ученици в практикантската програма на Lidl. Нейното девето издание вече посрещна тазгодишните нови попълнения – общо 139 младежи, навършили 18 години, прекрачиха прага на магазините Lidl в 39 града в страната и вече трупат опит в света на търговията. Прочети още.

Четирима ученици в света на възрастните

Младежи, били практиканти и останали да работят в Лидл България.

Мая, Георги, Иван и Антония са още ученици, когато попадат в света на възрастните – включват се в лятната практика на Lidl, а последвалите развръзки са коя от коя по-вдъхновяващи. Това лято програмата отново търси ученици от цялата страна над 18 години, които да направят първите си професионални крачки в магазините на веригата. Трябва само да са готови за едно различно лято – от 1 юли до 31 август, в което да научат нови неща, да спечелят първите си пари и да срещнат нови приятели. Прочети какво споделят Мая, Георги, Иван и Антония тук!

Първата работа може да е силен старт за развитието на младите хора

Доротея Митева и Чавдар Михайлов, директори Продажби и Логистика в Кабиле и Равно Поле.

Ако в бягането ниският старт е ключов за доброто финиширане, то в професионално отношение тази роля играе първата работа – именно заради добрата основа, която може да даде. Това е и причината, поради която практикантската програма на Lidl с основание може да бъде определена като силен „нисък старт“ за развитието на всеки млад човек.

Единодушни за това са и Чавдар Михайлов и Доротея Митева – директори „Продажби и логистика“ в двата логистични центъра на Лидл България – тя за Кабиле, а той за Равно поле. Прочети какво споделиха те за практикантската програма на Lidl!

Практикантите: „В Lidl станахме по-отговорни и уверени“

Практикантка с пазарска количка пред магазин на Lidl

Отговорност, организираност и умение да общуват с различни хора са само част от нещата, които младите хора учат по време на лятната си практика в Lidl. Към тях те добавят и още – увереност, че могат да се справят с различни задачи, умение да работят в екип, да запазват спокойствие в напрегнати ситуации, да не се притесняват да търсят помощ и да задават въпроси. Прочети какво споделят нашите практиканти тук!

Стаж и практика за развитие на умения

Павел и Ицака – как първата работа да бъде забавна

Павел и Ицака в магазин на Lidl

И двамата започват първата си работа, когато са на 16 години. Ицака – като водещ на конкурси за „Мини Мис“ в област Плевен, а Павел – като помощник в автосервиза на баща си и дори дървосекач. Днес хиляди верни последователи ги познават като свежото и забавно дуо Павел и Ицака.

И именно защото знаят колко полезно е да направиш първите си професионални стъпки, още докато си ученик, двамата подкрепят практикантската програма на Lidl. Прочети повече тук!

#ТиМожешВсичко