Възможност за любима работа

Борис Дедухов с призив към бъдещите стажанти

Борис Дедухов, стажант на Lidl за 2023г., разказва за натрупания опит в компанията

Борис Дедухов  с призив към бъдещите студенти  в  Стажантска програма 2024

 

"Животът е като карането на колело. За да запазите равновесие, трябва да се движите.“

 

Борис Дедухов – сътрудник промоции хранителни продукти в отдел с ръководител Пламена Шошкова.

Борис с радост прие да разкаже повече за своя кариерен път в Лидл България. Той стартира като стажант в 2023 г. и след няколко месеца получава възможност да работи в компанията на 4-часов работен ден. Повече ще разберем в неговото интервю.

1. Борис, премина успешно стажантската програма, работиш при нас. Как разбра за възможността да продължиш при нас? Какво беше първото, което ти се появи като мисъл?

Компанията се развива доста бързо, от лятото се очакваше и се знаеше, че ще има нови свободни места. Към октомври се чухме с Пламена Шошкова и от там потръгна всичко. Първата ми мисъл беше: „Уха, много готино!“ Нямах търпение да започвам.

2. Ти учиш все още. Защо избра да продължиш в компанията?

От една страна – винаги търся и възможност да се развивам допълнително, от друга - имах и свободно време, а от трета страна – компанията ми предложи гъвкави възможности да съчетая и двете, като дава шансове да се развивам и да научвам още и още нови неща.

3. Как съчетаваш двете работа и обучение? Как се справяш с времето?

Ежедневието ми е доста заето, но успявам да ги комбинирам. Понякога е доста трудно, особено когато сме в сесия (както сега) и трябва да се учи за много изпити изключително интензивно, от друга страна е доста приятно и успявам да запълня ежедневието си и да го чувствам изцяло пълноценно.

4. В същия екип ли продължи да работиш? Как се чувстваш в екипа?

Да, отлично се чувствам. Не знам какво повече да добавя.

5. Какво научи от твоя ментор по време на стажа и сега в работните процеси?

По време на стажа ментор ми беше Кремена, която определено ми даде много нови знания, но може би най-важният урок е понякога да гледаме голямата картинка и да не се вкопчваме толкова в малките детайли, понякога това пречи и бави ненужно и допълнително процесите.

6. Взаимодействаш ли си с други отдели? Ако да, какво научи за другите отдели?

Не особено.  

7. Какво постигаш в професионален план?

Смея да твърдя, че бързо се развивам, както в компанията, така и личностно. Постоянно научавам и придобивам нови знания и умения.  

8. Какво постигаш в личен план?

Може би, постоянно се развивам, чувствам се изключително добре. Мисля, че има голяма разлика между мен сега и Борис от 2022 г. Той беше доста по-объркан, сега имам доста повече цели, по-ясно ми е с какво искам да се занимавам, какви неща искам да правя, обръщам повече внимание на развитието си, професионално и лично. На Борис от преди година и малко бих казал: „Действай още сега, не чакай, работи върху нещата, които искаш.“ Имах периоди, в които чаках и се чудех, да почвам ли работа, да кандидатствам ли тук или там и тези чуденки бяха излишни притеснения.  

9. Какво се случва с твоето хоби – готвенето? Отделяш ли време на плуването? Имаш ли нови хобита?

Това си е част от ежедневието на повечето хора и аз си го практикувам свободно и ежедневно. За плуването вече ми остава по-рядко време, обикновено събота и неделя. По-скоро нямам ново хоби.

10. За какво мечтаеш?

Мечтая за доста неща, но като цяло мечтая наистина да стана успешен като човек, било то в голяма международна компания или дори да имам собствена фирма. Мисля върху идеи, гледам как се случва бизнесът отвътре.

11. Като завършиш университета, какво ще правиш като кариера?

Нямам някаква конкретна идея, по-скоро се пускам по течението и правя най-доброто, което мога, уча възможно най-много неща и се надявам на най-доброто.

12. Имаш ли любим цитат, който би споделил с нас и новите стажанти?

"Животът е като карането на колело. За да запазите равновесие, трябва да се движите.“ - Айнщайн.