Възможност за любима работа

Лидл България отваря врати за следващото поколение стажанти

Stajanti2020_certificates

 

Лидл България отваря врати за талантливите млади хора. За втора поредна година компанията обявява старт на своята стажантска програма, с която дава възможност на студенти от България и чужбина да натрупат ценен опит, а защо не и да започнат своята кариера в лидера на търговията на дребно в Европа.

Тази година веригата търси 9 стажанти, които ще се възползват от силната практическа насоченост на програмата и ще работят по свой проект в рамките на 2 месеца – от 1 юли до 31 август. Те трябва да бъдат студенти и да имат интерес в една от ключовите за бързооборотния сектор области – продажби, логистика, експанзия, стоково снабдяване, човешки ресурси и право. Всички желаещи трябва да изпратят своето CV до 15 април на кариерния сайт на компанията тук, където могат да кандидатстват директно за проекта, по който биха искали да работят. 

„Стажантската програма на Lidl е различна с това, че младите хора работят по реален бизнес казус в избраната от тях област – с подкрепата на ментор и екип от професионалисти. Това им позволява за кратко време да усетят пулса на компанията, да натрупат много практични знания и умения. За младите хора програмата е възможност да попаднат още в началото на кариерата си при работодател, който ги оцени и инвестира в развитието им, което е тяхно конкурентно предимство в дългосрочен план.“, каза Катерина Шопова, Директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Освен че ще работят по конкретна задача и ще трупат практически знания, стажантите ще преминат и през допълнителни обучения – по управление на проекти и презентационни умения, ще разчитат на опитен ментор, който ще ги въведе в света на Lidl, и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лв. брутно месечно възнаграждение, 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и възможност за 5 дни неплатен отпуск.

Лидл България проведе първото издание на своята стажантска програма миналата година, когато 7 стажанти представиха своите идеи и проекти. Всички те оцениха високо програмата и споделиха, че са научили важни уроци, усвоили са ключови умения и международно ноу-хау, но преди всичко – получили са свободата да предлагат нови решения и да ги защитават на най-високо ниво, което е изключително ценно за младите хора.

Един от завършилите стажанти продължава кариерното си развитие в компанията именно благодарение на програмата. Кристиян Начев, студент от Техническия университет в София, защити проект за оптимизация на складовата логистика и вече е част от екипа на Lidl в Логистичната база в Равно поле. Така програмата реално доказа, че е чудесна възможност за кариерен старт на младежи без голям опит по специалността, която изучават, но с желание и амбиция да учат и да се развиват.