Възможност за любима работа

Албена Мирчева и Кристина Иванова

Албена Мирчева, технически сътрудник, Администриране на персонала (отляво) и Кристина Ивнавова, заместник ръководител, Клиентска линия

Лидл България беше отличена с удостоверението „Препоръчан работодател“. Зад него строи проучване, което показва, че служителите на компанията са склонни да я препоръчат като работодател на свои приятели и познати, защото е добро място за работа.

За препоръката на Lidl и късмета да работиш с приятел разказват колегите от нашата централа - Кристина Иванова, заместник ръководител Клиентска линия и Албена Мирчева, технически сътрудник в Администриране на персонала.

Препоръчващ: Кристина Иванова

Какво те мотивира да препоръчаш Lidl като работодател на свой приятел?

К: Работя в Лидл България вече 10 години. Доволна съм от това, което компанията ми предоставя като условия на труд, заплащане, баланс между работата и семейството, и разбира се – възможностите за професионално развитие.

А кои качества на твоя приятел те убедиха, че той ще се впише добре в екипа на Lidl?

К: С Албена сме приятели от доста години и усещах, че работата ще ѝ хареса. Бях сигурна, че ще се справи, защото отговорностите на отворената позиция бяха сходни на това, което беше правила до момента. Имах наблюдение и върху екипа на отдела, за който я препоръчах, и знаех, че ще се впише добре в него.

Кои бяха първите три думи, с които описа Лидл като работодател на твоя приятел?

К: Коректна фирма, шанс за развитие, добро заплащане.

Как реагира тя, когато ѝ препоръча компанията?

К: Зарадва се много от възможността да я препоръчам за позицията. Оцени това, че вярвам в нейните способности. Когато препоръчваш някой, заставаш зад неговия гръб и трябва да си сигурен, че ще се справи.

 

Препоръчан: Албена Мирчева

Какво ти разказа Кристина за работата в Lidl?

А: От доста време проявявах интерес към компанията и имах желание да започна работа в Lidl. Следях обявите и един ден видях на кариерния сайт подходяща позиция в отдел Администриране на персонал. Свързах се веднага с Криси – тя ми разказа, че компанията е стабилна, усеща сигурност и има широко поле за развитие.

С какво най-много те спечели?

А: Спечели ме общото усещане от всичко, което Криси ми сподели за работата и атмосферата в компанията. От самото начало съм сериозен и редовен клиент на Lidl, и страшно много харесвам бранда. И сега съм безкрайно щастлива, че станах част от това голямо семейство.

Важно ли е да познаваш предварително компанията отвътре през разказа на свой познат?

А: И да, и не. ? Хората са различни, всеки човек пречупва информацията през своя поглед и разбиране, така че е важно да се довериш и на инстинкта си при оценката за компанията и позицията.

Потвърди ли се препоръката на приятел ти по отношение на Лидл като работодател?

А: Да, абсолютно всичко, което ми каза съвпада с това, което видях в компанията след като започнах работа. Като всяко начало имаше и предизвикателства, но бих казала, че с времето нещата стават все по-добри.

Как се чувстваш, работейки с приятел рамо до рамо?

А: Чувствам се много добре. Изпитвам уважение към Криси, с която сме и семейни приятели. Ние живеем в един квартал и понякога пътуваме заедно до офиса. Приятно ми е, че се виждаме, имаме и известни допирни точки в работата, което е страхотно.

 

01.06.2021