Възможност за любима работа

Историята на Камелия Димитрова и Силвия Дойчева

Hero_Preporuki_KameliaSilviya

Препоръчващ служител: Камелия Димитрова, заместник мениджър филиал, гр. Ямбол, ж.к. Диана №187

Какво те мотивира да препоръчаш Lidl като работодател?

К: Аз съм в компанията вече от седем години, минала съм през повечето позиции в магазина, а от около няколко месеца съм на длъжност заместник мениджър филиал. Работата е страхотна, не ми омръзва и се чувствам оценена. Именно затова препоръчах Силвия. Тя имаше огромно желание да работи точно в Lidl. Ние сме познати и аз знаех, че с такова желание и хъс ще се справи с работата.

А кои са качествата на Силвия, които те убедиха, че тя ще се впише добре в екипа на Lidl?

К: За мен беше важно, че тя има опит в екипната работа, защото в ние в Lidl действаме като екип. Силвия е отговорна, силно мотивирана и с голямо желание да се учи.

Доказателство за това беше, че тя много бързо се ориентира в работната среда и вече нямаше нужда от подкрепата на обучаващ колега.

Ако трябва да опишеш Lidl като човек на твоя приятел какъв би бил той/тя?

К: Lidl е като втори грижовен родител. Усеща се постоянна грижа към всеки един от служителите. Едновременно с това компанията ни мотивира непрекъснато да се развиваме и да даваме най-доброто от себе си.

Какво е чувството сега, когато имаш приятел в компанията?

К: Чувствам се повече от страхотно. Имам близък човек, на когото мога да разчитам винаги. Имам и късмета да съм близка с целия екип, с който работя, и мога да ги нарека приятели. ?

Какво те усмихва в работата в Lidl?

К: Клиентите са тези, които ме усмихват и зареждат с положителна енергия. Идвам с удоволствие на работа, за да ги обслужа по най-добрия начин.

Разкажи ни любима случка от работата ти в Lidl?

K: За седем години работа в компанията, имам толкова много страхотни преживявания, че е невъзможни да посоча само едно. Всичките запознанства с колеги и клиенти за мен са безценни и съм много щастлива да бъда част от голямото семейство на Lidl. 

 

Препоръчан служител: Силвия Дойчева, касиер-продавач, гр. Ямбол, ж.к. Диана №187

Какво те накара да избереш Lidl като работодател?

С: Всичко започна след второто ми майчинство. Дойде време да се върна на работа, но за себе си бях осъзнала, че не искам да е на предишното работно място. Нуждаех се от промяна.

Аз съм редовен клиент на Lidl и винаги ми е харесвал като магазин. Много пъти съм си мислила, че ако сменя работата си, бих работила с удоволствие в някой от магазините. Точно тогава имаше отворена позиция за касиер-продавач в Ямбол. Камелия ми разказа детайлно за работата и условията, и аз веднага кандидатствах.

Важно ли е да познаваш предварително компанията отвътре през разказа на твой познат?

С: Да, беше много голям плюс, че Камелия вече работеше там и ми разказа предварително за компанията. Когато започваш работа на ново място стресът е голям. Познавайки Ками, се чувствах много по-добре и по-спокойна.

Потвърди ли се препоръката на Камелия по отношение на Лидл България като работодател?

С: Да, абсолютно всичко се потвърди. Дори много приятно се изненадах от допълнителната грижа на компанията към служителите. Да почивам и да бъда със семейството на рождения си ден е страхотна придобивка, която не съм срещала на друго място.

Как те приеха твоите колеги в началото?

С: Всички бяха страхотни, много ми помагаха и ме накараха да се почувствам много бързо част от семейството на Lidl.

Успяваш ли да съчетаваш работата си в Lidl с личния живот и семейството?

С: Да, за мен е много важно, че имам достатъчно свободно време за децата си. Работя на 30 часова работна седмица и това е много удобно за мен, защото мога да съм със семейството си. Това е още нещо, с което Lidl ме изненада, не ми се е случвало преди.

Кое е най-ценното качество, което придоби от работата си в Lidl?

С: Като начало нямах опит в сферата и за мен всичко беше ново. Придобих много качества от работата си в компанията. Създадох си подход към клиентите, подобрих комуникацията си с тях и се научих да помня голям обем от информация. ?

Би ли препоръчала Лидл България като работодател?

С: Да, със сигурност. Дори вече предложих на сестра си да я препоръчам в компанията.