Възможност за любима работа

Иван и Димитрина

служители на Lidl в логистичната база в Кабиле по време на работен процес

За втора поредна година Лидл България заема престижното трето място в класация за предпочитаните работодатели в страната като е единствената компания от ритейл сектора с подобен висок резултат. Служители от модерната логистична база в Кабиле, която през август отбелязва петата си годишнина, разкриват какво стои зад подобно признание, споделяйки своята мотивация да препоръчат компанията на близките си хора и приятели.

За бъдещото семейство Димитрина Динева – служител „Прием стоки“ и Иван Димитров – технически сътрудник в отдел „Управление на стоки“ , компанията е сигурният фундамент да градят бъдещето и развитието си заедно.

Препоръчващ: Димитрина Динева , служител „Прием стоки“, РД Кабиле

От колко време работиш в Лидл?

Д: Започнах през октомври 2016 година и вече 6 години с удовлетворение работя на позиция, свързана с работа на гише и прием на стоки.

Какво те мотивира да препоръчаш Лидл като работодател?

Д: Това, че фирмата е международна, лоялна, отговорна и най-вече сигурна! Знаеш, че имаш сигурен доход, както и спокойствие в периоди като болничен, майчинство и други. Добрият социален пакет е допълнителен плюс.

Какви са качествата на Иван, които те убедиха, че той би бил подходящ за служител в логистичната база в Кабиле?

Д: Първо това, че той е много отговорен. Работили сме заедно в друга международна компания преди да дойдем в Лидл България и имам наблюдения по отношение на неговия подход и професионализъм. Ето защо добре знаех, че препоръчвайки го, той няма да разочарова бъдещия си ръководител.

Опиши с три думи Иван като служител?

Д: Дисциплиниран, отговорен и лоялен.

Ако трябва да опишеш Lidl като работодател с 3 думи, какви биха били те?

Д: Отново същите!

Какви бяха неговите първи впечатления и смяташ ли, че нещата, които ти му сподели за компанията се оправдаха в действителност?

Д: Смятам, че са се оправдали.

Би ли препоръчала отново Lidl на друг твой познат или приятел?

Д: Да, бих го препоръчала със същите аргументи!

Като един млад човек, би ли искала да се развиеш в компанията и какви са твоите очаквания?

Д: Надявам се да получа кариерно развитие, защото смятам, че съм показала необходимите знания и умения.

Има ли конкретна позиция или направление, което ти е интересно и би искала да продължиш в тази посока?

Д: Като цяло бих искала да е нещо сходно със сегашната ми позиция, тъй като съм свикнала да работя в динамична среда.

 

Препоръчан: Иван Димитров, технически сътрудник, отдел „Управление на стоки“, РД Кабиле

С какво препоръката на Димитрина те мотивира да избереш Lidl за работодател?

И: Каза ми, че обстановката и колегите са много приятни, че всичко е много динамично и е точно това, което търси един млад човек, който иска да се развива. Каза ми също, че мястото е ново, хубаво и добре подредено. Съответно и че заплата е една от най-високите за района.

Оправда ли се казаното от нея, когато започна работа?

И: Да, напълно!

Важно ли е за теб и за всеки човек, който е в началото на своя кариерен път, да имаш информация за компанията от нейн служител? Това помага ли ти по-лесно да вземеш решение?

И: Да, абсолютно помага, защото, когато познаваш някой, който ти разказва нещата от първо лице, имаш по-добра представа за това къде ще кандидатстваш и какво да очакваш.

Какви са предизвикателствата, които срещаш на сегашната си позиция и какво те мотивира да надграждаш уменията си? Какви биха били следващите ти кариерни цели?

И: Работата е много разнообразна и интересна. Има както административен елемент, така и много голяма практическа полза за всички звена, които са свързани с тази основна дейност.

От колко време си на тази позиция?

И: От 1 година и 2 месеца.

Имате ли пряк контакт в работата си с Димитрина и помага ли ти това, че има човек,  на когото се доверяваш?

И: Да, категорично помага и пример за това е конкретна ситуация от последните дни, когато тя ми съдейства с изготвянето на важни и спешни документи. Определено е плюс да имаш приятел или близък човек в компанията.

Би ли препоръчал Lidl  като работодател?

И: Да, бих, защото Lidl е страхотна компания! Колективът е добър, нахъсан, млад и енергичен. Всичко, от което имаш нужда се случва много бързо и те предразполага да искаш да научаваш повече с всеки изминал ден.

Каква е целта, която би си поставил за напред?

И: Не съм се замислял, но всичко се случва доста бързо и ми харесва това, че няма застой и продължаваме да се развиваме. Всеки ден е различен.