Възможност за любима работа

Венцислав и Белослава

Венцислав Георгиев, препоръчващ и Белослава Борисова, препоръчан

Препоръчващ служител: Венцислав Георгиев, младши заместник - мениджър филиал

Какво те мотивира да препоръчаш Lidl като работодател?

В: Бил съм на мястото на Белослава - в компании, които не осигуряват на служителите си добрите условия на работа, които ние в Lidl имаме. Тя търсеше стабилен работодател, сигурни доходи и пълни осигуровки – точно това, което Лидл България предлага. Исках Белослава да работи в добра компания и да бъде удовлетворена от работното си място – това беше основната ми мотивация да ѝ препоръчам Lidl.

А кои са качествата на Белослава, които те убедиха, че тя ще се впише добре в екипа на Lidl?

В: Познавам Белослава отдавна и знам, че има голям опит в сферата на бързооборотните стоки. Тя много обича да общува, винаги е усмихната и услужлива. Тези качества са много важни в Лидл България, защото ние имаме ежедневен контакт с клиенти, които трябва да се обслужат по най-добрия начин.

Ако трябва да опишеш Lidl като човек на твоя приятел какъв би бил той/тя?

В: Хахаха, това е много интересен въпрос. Бих описал Lidl като моя дядо – всеотдаен, но строг. Винаги готов да ти купи бонбони, но ти трябва да бъдеш дисциплиниран и да работиш здраво, за да ги заслужиш. ?

Какво те усмихва в работата в Lidl?

В: Много обичам динамиката в работната среда и факта, че трябва да имаш бърза реакция в различни ситуации и да вземеш своевременни решения. Това са нещата, които ме карат да идвам с усмивка на работа.

 

Препоръчан служител: Белослава Борисова, касиер - продавач

Какво те накара да избереш Lidl като работодател?

Б: Истината е, че напуснах предишното си работно място с мисълта, че искам да започна работа в Лидл България и с голямо желание кандидатствах за позицията. Познавам Lidl като работодател с коректни отношения към служителите си, високо възнаграждение и електронно отчитането на работното време. Освен това Венцислав от дълги години е в компанията и е много доволен. Той ми разказа за разнообразието и динамиката на работното място, а аз търсех точно това.

Важно ли е да познаваш предварително компанията отвътре през разказа на твой познат?

Б: Да, според мен това е важно. Когато познаваш човек, който работи дълго време в тази фирма, той може най-добре да ти разкаже какво да очакваш, в какво да наблегнеш в процеса на работа и да ти помогне да се адаптираш по-лесно.

Потвърди ли се препоръката на Венцислав по отношение на Лидл България като работодател?

Б: Да, вече съм почти от една година в Лидл България и мога да кажа, че всичко, което той ми каза се потвърди 100%. Дори бях много приятно изненадана от други хубави практики като програмата за обучение, която има теоретична и практическа част, и това, че в началото до мен бяха двама колеги - ментор и обучаващ. Те се погрижиха да се чувствам спокойна и сигурна, докато навлизам в работните процеси.

Как те приеха твоите колеги в началото?

Б: Колегите ме приеха страхотно. Целият екип е много сплотен и сърцат. Всички ме подкрепяха и ми помагаха по време на въвеждащото обучение.

И въпреки че с Венцислав работим в различни магазини, той също ми оказваше съдействие при въпроси и се чувахме често.

Успяваш ли да съчетаваш работата си в Lidl с личния живот и семейството?

Б: Аз съм майка на 5 годишно момче и много ценя времето прекарано с него. Любимото ни е да се разхождаме и да играем заедно. И благодарение на работното време в Lidl, лесно успявам да балансирам работата със семейството си.

Кое е най-ценното качество, което придоби от работата си в Lidl?

Б: За мен най-ценното, което придобих е умението за работа в екип. За да постигаме най-добрите резултати, трябва да работим заедно и да разчитаме един на друг.

Би ли препоръчала Лидл България като работодател?

Б: Да, бих препоръчала, защото съм истински удовлетворена от Лидл България като работодател. И винаги разказвам с ентусиазъм, когато някой ме попита за работата в компанията.