Възможност за любима работа

Старт Стажантска програма 2022

Седем стажанти от актуалното издание на програмата в офис среда.

Lidl. Те идват от различни университети в България, Великобритания и Нидерландия, за да навлязат в света на търговията и да работят по конкретен бизнес проект през следващите 2 месеца.

Първото ново попълнение идва от университета Твенте в Нидерландия, където учи индустриално инженерство и мениджмънт. Макар само на 20 години, Нишо Танев има зад гърба си не малък опит. Още в гимназията създава бизнес проект за производство и продажба на тениски. Победител е в конкурс за създаване на проект за приложение за верига на доставки, а от друга надпревара печели титлата „Талант на годината в логистиката“. Именно нея ще трябва да защити в Lidl, където ще има задачата да открие най-оптималния и ефективен начин за преместване на огромно количество стока.

Как да се постигне висока ефективност и как обслужването да бъде винаги с усмивка? Отговор на тези два въпроса ще търсят стажантите Десислава Димитрова и Мартин Стоянов. Десислава ще разчита на своя предишен маркетинг опит в строителна фирма, а Мартин ще заложи на вече натрупаните знания в Lidl, след като за втора поредна година е стажант в компанията.

В следващия коридор застава Серафима Митева, която е била . Днес е първи курс, специалност „Право“, и именно това ще бъде нейната задача в Lidl – да намери начин да оптимизира работата в правния отдел на компанията.

Как се изгражда силна работодателска марка е общото предизвикателство на следващите трима стажанти. Радослав Боев идва от Великобритания, където учи, за да се впусне в проучване, свързано с фирмената култура. По време на пандемията работи за онлайн стартъп за дигитални визитки, а сега насочва вниманието си към корпоративната култура в Lidl. Следващата дама – Ася Зарева, влиза в ролята на инфлуенсър, с което успешно се справя и в ежедневието си. Този път обаче ще има за задача да отразява стажантската програма в социалните мрежи и да показва най-интересните моменти. Може ли дизайнът да допринесе за успеха на една работна оферта? – това е темата, на която ще се посвети Памела Герговска. Тя също има предишен опит в Lidl като стажант и вече е решила, че именно HR е областта, в която иска да се развива.

През следващите 2 месеца всичките седем стажанти ще се фокусират върху своите проекти, ще преминат през различни обучения, ще опознаят света на Lidl, а на финала – ще представят и защитят своите идеи пред ръководството на компанията.