Възможност за любима работа

Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“ в Лидл България

Служител на Лидл България в офис среда държи брошурата на Lidl.

Разкажи ни повече за своя път в Lidl – как започна всичко?

Моят път в Лидл България започна преди 13 години, още преди да бъдат открити първите ни магазини в страната. Върнах се в България след като завърших международна търговия в университета Хохенхайм в Германия. Кандидатствах за позиция в Стоково снабдяване в Lidl и бях назначен в екипа, в който съм и до днес.

Какво те задържа в компанията вече 13 години?

Допада ми философията на Lidl – динамиката, постоянния стремеж към развитие и желанието днес да си по-добър от вчера. Ценя високо това, че ценностите на Лидл България съвпадат с моите лични разбирания. Работим по значими проекти като партньорството и подкрепата за българските производители, щастлив съм, че с нас част от тях получават възможност за растеж и за износ в други държави, в които има Lidl. В компанията работя в страхотен екип, с който преминаваме заедно през предизвикателствата и намираме решенията за тях.

Много важна е и подкрепата, която всеки служител получава от компанията още от първия ден. Тук включвам както доброто заплащане и пакета от придобивки, така и инвестицията в умения и знания. За да си ефективен в работата си и да се справяш по най-добрия начин със задълженията си, в Lidl преминаваш през различни обучения, включително и в чужбина, ако работата ти го предполага. Това ти дава широк хоризонт и възможност за развитие. Моят пример в това отношение е показателен – стартирах като младши мениджър в Стоково снабдяване, който отговаря за една продуктова категория, а днес съм търговски директор в компанията.

Всичко това вече 13 години ми дава увереността , че съм на правилното място с правилните хора. И това не важи само за мен – обграден съм от колеги, които от дълго време са в компанията и виждат перспективи с нея.

Разкажи ни повече за работата в Стоково снабдяване?

Работата ни е стратегически важна за компанията. В основата ѝ е да осигурим възможно най-доброто съотношение между качеството на продуктите в магазините на Lidl и тяхната цена, от което зависи и клиентската удовлетвореност. Мениджърите в Стоково снабдяване са двигателят на развитието на стоковата група, за която отговарят – от асортимента и опаковката, през цената, на която компанията купува и продава съответните стоки, до транспортния кашон, с който се пренасят. Те имат свобода да дават предложения, да правят иновации, да взимат решения и да реализират идеите си на практика.

Кои са най-привлекателни страни от работата в Стоково снабдяване в Lidl?

Това не е рутинна работа, в която дните и ситуациите се повтарят. Има динамика, има комплексност и постоянно се случва нещо ново, което те държи във форма и ти позволява да мислиш нестандартно и да се развиваш.

Сред най-големите позитиви е, че работата е екипна – успехът зависи от добрата комуникация с колегите от всички останали отдели.

Защо си заслужава хората да станат част от екипа на Стоково снабдяване в Lidl?

Lidl е водеща международна компания в бизнеса с търговия на дребно на хранителни стоки в Европа и света - да бъдеш част от успеха ѝ зарежда и мотивира.

Същевременно Lidl е топ работодател, който инвестира много в служителите си. Вече споменах добрите условия за работа като заплащане и придобивки. Много важно е, че компанията осигурява разнообразни възможности за обучение и развитие, включително извън България. Още при постъпването си служителите в Стоково снабдяване преминават през онбординг програма, в която са подкрепяни от ментор, с когото плавно да навлязат в работата и спецификите ѝ на принципа учене чрез правене (learning by doing). След това те имат възможност да продължат с обучението си в Академията на Lidl в Германия, където да общуват с хора на сходна позиция от другите държави. Там те могат да тестват на практика наученото в компанията и допълнително да надградят знанията си.

Заслужава си и заради коректността на компанията като работодател, добрата атмосфера и лидерската култура, която цели да насърчи всеки да даде най-доброто от себе си. Ако мога да обобщя – за всеки, който иска да учи и да се развива, Lidl е точното място.

Свободните позиции в Стоково снабдяване може да разгледате тук.