Възможност за любима работа

Цветан Сакеларов, ръководител отдел Експанзия

Ръководител отдел Експанзия разказва своята История на успеха в Лидл

Визитка:

Цветан Сакеларов е пример за млад човек, чиято амбиция е да успее в родината си, затова и избира да започне работа в Лидл България още по време на своето следване в УАСГ. От чертожник до ръководител на експанзионното бюро във Варна – така изглежда неговият път към успеха до момента.

Какво те доведе в Lidl?

Щастливата случайност. При една от поредните проверки на курсови работи в УАСГ преподавателят ми даде визитка на компанията, аз се обадих, поканиха ме на интервю и след това всичко е история.

Помниш ли първия си работен ден?

Разбира се, аз бях млад и пълен с енергия, с много дълга и къдрава коса и облечен, да го наречем casual, а в офиса всички бяха гладко обръснати, сресани и официални. Още на следващия ден започнах да ходя с риза и пуловер, а скоро след това и се подстригах - не заради Lidl, а заради жена ми, но в офиса се прие много положително.

Какъв път си изминал досега в Lidl? Разкажи ни повече за твоето кариерно развитие в компанията?

Започнах като студент на 4-часов работен ден на позиция чертожник. Когато се дипломирах, ми предложиха да стана ръководител строителен обект, в което видях страхотна възможност, свързана с моето образование. Но не само работа на бюро, а и с опция за пътувания, огледи, срещи със строителни фирми. Така минаха около пет години, след което ми предложиха хоризонтално развитие в сферата на имотите, по–конкретно позиция Проектов мениджър Експанзия. Приех с удоволствие, защото работата беше много интересна - опознаване на градове, квартали, срещи с много различни хора, навлизане в дебрите на експанзията. Независимо, че се отдалечавах от образованието си, тази работа много разшири познанията и мирогледа ми. Последното предизвикателство, пред което се изправих и в което се впуснах с пълна сила, е да замествам колега на длъжност ръководител Недвижимости и да ръководя офиса на компанията в гр. Варна. Екипът ни отговаря за експанзията и строителството на магазините в Източна България.

Какво е за теб да работиш в Lidl?

Всекидневно предизвикателство, както и невероятна удовлетвореност при постигане на задачите и целите!

Кое е постижението през годините, с което се гордееш най-много?

Нямам едно конкретно постижение, защото за мен всяка крачка, всеки следващ завършен проект и изпълнена задача са еднакво важни, отговорни и се гордея с тях.

Как успяваш да се мотивираш всеки ден?

Не е нужно да се мотивирам, правят го колегите ми. По–голяма движеща сила от хората, с които работиш, няма. Те ми дават положителната енергия, от която се нуждая, а аз се надявам, че им отвръщам със същото.

А как мотивираш екипа, с който работиш?

Мотивирането на хората започва още от сутринта с усмивката, ведрото „Добро утро“ и „Приятен ден“. Продължава със свободата да споделяш всичко с хората, с които работиш, както и да си имате взаимно доверие. Завършва с искреното пожелание за „Приятна вечер“.

Кое е най-ценното качество на хората, които работят във вашето направление?

Това определено са честността и човечността. Много се радвам, че при нас няма човек, за когото мога да кажа, че не ги притежава.

А кое твое лично качество ти е помогнало най-много, за да се развиеш успешно в компанията?

Положително мислене, спокойствие и запазване на самообладание в трудните моменти, изолиране на емоциите и търсене на най-рационалното и правилно решение на даден проблем.

Какво би казал на тези, които сега започват работа или кандидатстват за работа в Lidl?

Пожелавам УСПЕХ! Попаднали сте на правилното място. Няма да съжалявате!

Как би описал Lidl с три думи?

Професионализъм. Развитие. Коректност.

Ресор Експанзия и техническо снабдяване

Научете повече за работата на колегите от ресор Експанзия и техническо снабдяване.

Към Експанзия и техническо снабдяване