Възможност за любима работа

Георги Чичиков, Ръководител склад, с. Равно поле

Георги Чичиков, Ръководител склад в склад в с. Равно поле

Георги Чичиков: Работещите при нас намират в Лидл България второ семейство

Стартовото възнаграждението за позицията е 2020 лв., а след третата година гарантирано нараства на 2510 лв. и допълнително брутно възнаграждение за всяка отработена смяна.

Лидл България е повече от 10 години на българския пазар – време, в което развива бизнеса си по отговорен и устойчив начин, с грижа към служителите, околната среда и обществото. Георги Чичиков е в компанията е от 2011 г., а от 2014 г. приема отговорния пост на ръководител на склада в Равно поле. Разговаряме с него, за да ни разкаже повече за склада, екипа, предизвикателствата и възможностите за работа и развитие там.

Лидл България е повече от 10 години в България. В склада има много хора, които са част от екипа от първия ден? Какво ги задържа в компанията?

Първото нещо, което мотивира хората да работят в Lidl над 10 години, е сигурността, която компанията им дава. Няма случай заплатата да се е забавила! Тук всеки знае кога и какво заплащане ще получи и може да планира какво да прави с парите си. Изключително важно е, че работещите при нас намират в Лидл България второ семейство. Те прекарват заедно поне 8 часа на ден и действително им прави удоволствие да се виждат. А мениджърите правят всичко възможно служителите да се чувстват добре на работното си място и нещата да са организирани така, че да могат да си вършат по-добре и по-лесно работа. И ежедневно се стараем да ги мотивираме с добро отношение.

Защо си заслужава хората да дойдат да работят в склада на Lidl в Равно поле? 

Именно заради сигурността – ако искат да имат стабилна работа със стабилни приходи и да са на място, на което техният труд се оценява, при нас ще се чувстват добре. Всеки стартира на най-масовата позиция складов служител със заплата 2020 лв. бруто, която се увеличава и след третата година вече е 2510 лв. Има и много други различни придобивки, като допълнително брутно възнаграждение за всяка отработена смяна, безплатен транспорт от различни точки като Перник, Ихтиман, Горна малина, Елин Пелин и др., допълнително здравно застраховане, допълнителен почивен ден отпуск за рожден ден, паричен бонус за новородено, висококачествено работно облекло и обувки, и др. Изключително важно е, че при нас хората си получават договорената заплата в пълен размер, а работното време се отчита точно и всяка една изработена секунда се заплаща. Вече споменах, че сме като семейство - старите служители помагат на новите, за да свикнат по-лесно с работата. В склада има динамика, но има също екипен дух и хора, които са готови да помогнат.

Какви са качества трябва да имат хората, които искат да работят в склада?

На първо място трябва да искат да работят в екип и да могат да общуват с колегите си, защото в нашата работа има много комуникация. Трябва също да са готови да учат – всеки нов служител минава през обучение за позицията. Споменах динамиката, която е водеща при нас – всеки ден в склада е различен и за да отговорим на темпото на пазара, трябва да сме гъвкави. И не на последно място – тъй като в Lidl винаги изпълняваме това, което обещаем, очакваме това и от служителите си. Защото доверието е най-ценното в отношенията ни!

Има ли други възможности за работа в склада, на какви позиции?

Да, освен позицията складов служител, за която говорихме досега, в склада има и други позиции като експедитор, карист, приемчик и др. На кариерната ни страница jobs.lidl.bg може да научите всичко за работата при нас, стартовите заплати, допълнителните придобивки и възможностите за развитие.

Разкажи ни за себе си: какво те мотивира в ежедневната ти работа и с какво разпускаш по време на почивката?

Обичам да виждам хората в екипа усмихнати – и когато идват на работа с желание, и когато си тръгват след смяната. Математик съм и ме мотивира фактът, че в склада всеки ден носи нови задачи за решаване и няма дни, които си приличат. А в свободното време: фен съм на Локомотив Пловдив и обичам да карам каяк.