Възможност за любима работа

Теменужка Гаджева

Теменужка Гаджева, участник в практикантскатата програма на Лидл България

Какво е общото между продуктите „Родна стряха“, софтуерното инженерство и практикантската програма на Lidl? – разказва Теменужка Гаджева, участник в лятната практикантска програма на Лидл България през 2019 г.

Година след като успешно я завършва, тя започва работа като касиер-продавач в магазина в родния ѝ град Велинград. Днес тя е първокурсник в Пловдивския университет, специалност „Софтуерно инженерство“. Паралелно изучава същата специалност и в СофтУни. Причината – мечтае за развитие си в сферата на информационните технологии.

Повече за Теменужка, впечатленията ѝ от практикантската програма на Lidl и от компанията като работодател, прочетете в интервюто ѝ.

Разкажи ни повече за себе си -  с какво се занимаваш, какви са хобитата ти?

T: Казвам се Теменужка Гаджева, на 20 години, от Велинград. В момента съм посветена на следването си – първа година студент съм в специалността „Софтуерно инженерство“ в Пловдивския университет. През свободното си време обичам да ходя на плуване, да пътувам и излизам с приятели.

Как разбра за практикантската програма в Lidl и какво те привлече в нея?

Т: За лятната програма на Lidl за ученици разбрах случайно от мой приятел, който ме посъветва на кандидатствам, защото много обичам да уча нови неща и да експериментирам със себе си. Най-силно ме привлече възможността да срещна нови хора и да работя в комуникативна и динамична среда.

Разкажи ни как видя практикантската програма на Lidl отвътре? Какво най-много ти хареса?

Т: Програмата беше много интересна, научих нови и полезни неща, с които иначе не бих се сблъскала в ежедневието. Най-много ме впечатли позитивизмът на целия екип. В спокойна среда се работи по-лесно и с удоволствие.

Има ли момент от работата си в Lidl, който няма да забравиш?

Т: Моментите в Lidl, които няма да забравя, са наистина много. Те са различни и всеки един е важен за мен, тъй като е оставил различна емоция.

Как те приеха твоите колеги в началото и какво научи в Lidl, което ползваш и днес?

Т: Имах щастието колегите ми да ме приемат много добре. Всичките те бяха много  усмихнати, което допринесе да се сработим изключително бързо.

Докато бях в Lidl, се научих да работя в екип и подобрих комуникативните си умения – две неща, които са много важни и които ползвам активно до днес.

Смяташ ли, че за учениците е добре да работят през лятото? Защо?

Т: Определено! За учениците е много добре да работят през лятото, защото от една страна изкарват пари самостоятелно, а от друга, попадайки в различни ситуации, те се учат да бъдат по-отговорни.

След като си участвала в практикантската ни програма, си работила в Lidl като касиер-продавач? Как реши да продължиш работа в компанията.

Т: Работата е много разнообразна и динамична, именно затова ми хареса толкова много и реших следващото лято да започна като редовен служител в магазина.

Кои са нещата, които ти допадат в Lidl като работодател?

Т: Lidl e изключително добър работодател, но най-много ми допада грижата му - както към клиентите, така и към служителите.

Кои са първите три асоциации, когато чуеш Lidl?

Т: Отговорност към клиентите, позитивни хора и усмивки ?

А имаш ли любими продукти в Lidl? Кои са?

Т: Най-много харесвам българската гама от продукти на Lidl - „Родна стряха“, нейните млечни продукти и месни деликатеси.

Би ли препоръчала практикантската програма на Lidl на свой приятел и какво ще му кажеш?

Т: Определено бих препоръчала програмата на моите приятели, защото тя подобрява не само умението да комуникираш с хората, а и усъвършенства владеенето на чужди езици.

 

05.05.2021