Възможност за любима работа

Новини

Двама служители обсъждат съвети за кандидатстване пред таблет

За девета поредна година посрещаме ученици да се обучават и работят в Лидл България

Снимка на учениците, които ще започнат тази есен дуалното си обучение в Лид България

28 септември 2023 г., София. Лидл България откри годината за поредната група ученици в програмата си за дуално обучение. Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик, а 60 представители на компанията ще бъдат техни ментори по време на обучението.

Данните показват, че програмата е била успешна и за останалите ученици, завършили програмата –  90% от тях познават изцяло филиалните и складови процеси. Повечето младежи дават отлична оценка на екипната работа, отношението към тях и готовността за подкрепа. Те припознават културата на Лидл България като близка до тях и разбират какво означава да си част от силна организация, оценена като топ работодател.  

„Доверието се изгражда от първия ден. Спазването на собствените правила, ежедневната подкрепа и внимание, балансът теория – практика, похвалата и взаимното уважение ще ви превърнат в ролеви модел за ученика”, сподели с наставниците Мария Йорданова, ръководител на проекта „Дуална форма на обучение“ в Лидл България.

Лидл България е „Най-добър работодател“ в сектора на бързооборотните стоки

Младежи изразяват бурно радостта си пред магазин на Лидл България

Компанията бе отличена със златен медал за своята Стратегия за работодателска марка и получи сребърни отличия в четири други категории на Career Show Awards 2023:  „Любим работодател“ – единствената категория, в която победителите се определят от публиката, „Стратегия за привличане на таланти“, „Стратегия за толерантност и приобщаване“ и за „Екип Човешки ресурси“. Във всички тези категории Lidl е водеща сред търговските вериги в страната.

Повече за отличените проекти, може да прочетете тук

13 стажанти и техните ментори участваха в CSR събитие на Витоша

Тринадесет стажанта и техните ментори в дискусия по темата за устойчивото развитие и социално отговорните практики на Lidl в полите на планина Витоша

13-те стажанти и техните ментори се включиха в специално CSR събитие с фокус върху устойчивото развитие и социално отговорните практики на Lidl в тази сфера, което се проведе в Зелената класна стая на Витоша. Те участваха в практични работилници за приготвяне на здравословни ястия и за вертикално земеделие у дома, които им показаха лесни начини да допринасят за съхраняване на природните ресурси. Участниците в събитието получиха полезни съвети как да планират правилно пазаруването за седмицата, за да оптимизират бюджета си, както и как да намалят количеството хранителни отпадъци. Запознаха се също и с основните цели за устойчиво развитие на ООН.

Като топ работодател и отговорна компания, Лидл България работи целенасочено за повишаване на знанията в областта на устойчивото развитие сред младежите чрез различни инициативи. Организираната специално за стажантите и техните ментори CSR активност, базирана на концепцията за учене чрез правене, им даде нови знания и допълнително вдъхновение да действат устойчиво в ежедневието си и да допринасят за по-доброто бъдеще на планетата ни.

 

15 десетокласници се учат на търговия в Lidl

Десетокласници биват обучавани за търговски представители от мениджър във филиал на Лидл България

Да бъдем мост между бизнеса и образованието, подпомагайки младежи да трупат знания и опит с нас, е сред водещите ни приоритети. Затова сме особено щастливи, че 15 десетокласници от 97 СУ "Братя Миладинови" в София взимат първите си практически уроци по търговия в 6 наши магазина. Те са в специалност „Търговия на едро и дребно“, която ги подготвя за професията „Търговски представител“.

Практическото обучение на учениците е част от съвместен тестови проект между Lidl и училището. Производствената практика цели да подобри качеството на професионалната подготовка на учениците, да развие в реалния условия техните професионални качества и умения, и още по-успешно и ефективно да ги подготви за силен старт в тяхната кариера.

Рекорден брой студенти искат да бъдат стажанти в Lidl

група младежи работят върху проекти на маса диаграми тефтери

Български студенти от страната и чужбина и за първи път – чужденци, кандидатстват за програмата

Рекорден брой от 224 студенти кандидатстваха за четвъртото издание на стажантската програма на Lidl. Това е близо три пъти повече желаещи в сравнение с миналогодишното издание. Сред кандидат-стажантите са и , в различна за тях област.

В рамките на 2 месеца те ще работят по конкретен бизнес проект и ще видят на практика как работи успешната ритейл компания. Научи повече за програмата тук.

Служители на Lidl стават "Скаути на работа"

15 служители на Лидл стават скаути на работа

15 служители на Lidl се включват в специална обучителна програма „Скаути на работа“/CIVIC SCOUTS AT WORK. За период от 12 месеца те ще участват в различни присъствени и онлайн сесии, водени от фасилитатор, които ще развиват техните социални и граждански компетенции.

Скаутите са от всички отдели на Lidl и станаха част от програмата след кандидатстване с мотивационно писмо. В края ѝ те ще предложат проект в областта на многообразието и включването, който да бъде реализиран в компанията и с тяхното участие като доброволци.

Инициативата „Скаути на работа“ е част от цялостната ни политика за многообразие и включване, и е една от многото активности, с които работим за популяризиране тези ценности и повишаването на знанията по темата. Защото да създаваме среда на приемане, подкрепа и насърчаване на потенциала на всеки настоящ и потенциален служител е сред водещите ни приоритети като топ работодател.

Lidl е партньор на първата академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване"

RichText_Academy

21 участници завършиха първата в България сертифицирана академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване". Тя се организира от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ)/ и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" в партньорство с Лидл България. 86% от тях казват, че програмата напълно е отговорила на очакванията им, а 95% - че съдържанието на обученията е било задълбочено.
Програмата си постави за цел да провокира активен диалог и да насърчи действия в обществото по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация. Като партньор на програмата Lidl даде възможност на свои служители и трима външни стипендианти да станат част от Академията, отговаряше за цялостната ѝ координация и участва със свои лектори в заключителния модул. „Като международна компания с екип от над 340 000 служители в 32 държави, в Lidl вярваме в силата на многообразието и ролята му за успеха на една компания. За нас е важно тази тема да бъде поставена в дневния ред на обществото ни по начин, който създава условия за конструктивен диалог. Подобни програми са важна стъпка в тази посока, защото показват безспорните ползи от политиките за разнообразие и приобщаване. Затова се радваме, че ще бъдем партньор и на второто издание на академията, което ще се проведе в началото на 2024 г.", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор в Лидл България. Виж видеото от финалното събитие за връчване на сертификати на участниците тук.

Lidl влиза и в първи клас

Лидл влиза в първи клас служител на Лидл разказва на децата повече за работата в компанията

В навечерието на 1 юни екипът ни посрещна учениците от 1-ви „Е“ клас на 125 СУ, като част от тяхната инициатива „На училище с родители“. Колегата ни Виктор Йорданов, баща на дете в класа и Консултант ИТ Технологии и операции в Lidl, им разказа как се организира работата в магазините ни и каква е ролята на различни служители в компанията. Специален фокус той постави върху отговорността ни за опазване на природата и рециклиране на отпадъците.
Първокласниците имаха възможност сами да „пазаруват“ хранителни стоки на каса, като в истински магазин на Lidl, след което се почерпиха със закупените стоки.
Като отговорен работодател и компания, която устойчиво поддържа връзка с образованието, за нас е истинско удоволствие да допринасяме за практическите знания и умения на младежите – още от най-ранна възраст.

Над 1000 ученици научиха за ползите от практикантската програма на Lidl

С презентации в над 30 училища в 22 града  Доротея Митева и Чавдар Михайлов запознаха над 1000 ученици какво превръща Лидл в топ работодател

Над 1000 ученици в гимназиален курс на обучение се запознаха с ползите от практикантската програма на Lidl. По повод десетата годишнина на програмата представители на компанията гостуваха в 30 училища в цялата страна, за да разкажат за възможностите за развитие, които Lidl дава на младите хора. Срещите се проведоха в 22 града, сред които София, Варна, Бургас, Габрово, Велинград, Шумен, Пазарджик, Айтос, Балчик и други.

На 3 юли учениците, избрали Lidl за своята първа работа, ще прекрачат прага на магазините на веригата не като клиенти, а като практиканти. В рамките на два месеца те ще видят отвътре как работи световна верига и ТОП работодател – ще се грижат за подредбата на стоката, ще съдействат на клиентите и ще опознаят основните принципи на работа в ритейл сектора.

В края на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – 1500 лв. стипендия за първата година в университета или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за пазаруване в Lidl.

Научи повече тук.

Служители на Lidl участваха в благотворителния маратон Run2gether

участници в благотворителния маратон тичай за да помогнеш

Екипен дух и обща кауза: с участието си в благотворителния мини маратон Run2gether за трета поредна година подкрепихме обучението и интеграцията в пазара на труда на хората с различни възможности. Защото да бъдем отговорни и сърцати е част от нашето ДНК! Благотворителният маратон Run2gether обединява участниците за каузата на „Jamba – Хъб на възможностите“ и допринася и за позитивна промяна на нагласите в обществото по отношение на хората с увреждания, за подобряване на спортната им култура и начин на живот.

Lidl отличи 12 младежи в конкурса на фондация "Арете"

Групова снимка от събитието ролеви модели на утрешния ден където лидл връчи стипиндии на младежи от фондация арете

В Европейския месец на многообразието споделяме видеото от още едно вдъхновяващо събитие, в което екипът ни се включи. В Дома на Европа общо 12 младежи от ромски произход, отличени в конкурса на фондация „Арете“, получиха стипендии за образование. Сред тях има 10 студенти от различни градове и специалности, вкл. медицина, право, икономика, инженерство, педагогика, география, медии, и 2 ученици. В събитието, което мина под мотото „Ролеви модели на утрешния ден“, младежите разказаха какво ги мотивира за учене и развитие, с което вдъхновиха аудиторията. Средствата за предоставените стипендии бяха набрани на благотворителен концерт, организиран от доброволците на фондация „Арете“, като Lidl допринесе за каузата, осигурявайки 10 стипендии. Виж видео с вдъхновяващите послания на младежите тук.

Катерина Шопова директор човешки ресурси в Лидл България получава сертификат за присъединяване към Харта на многообразието в България от Левон Хампарцумян

Лидл България стана първата компания в ритейл сектора, която се присъедини към Хартата на многообразието в страната. Българската Харта, като част от европейската платформа на Хартите на многообразието, цели да насърчи социалното приобщаване и равните възможности на всички. „В Lidl вярваме в добавената стойност на политиката за многообразие и включване. Като отговорна компания, а вече и като член на Хартата, споделяме напълно принципите на многообразието, прилагаме ги в ежедневната си работа и сме ангажирани да допринасяме с пример и реални действия за популяризиране на темата и за подобряване на средата в България. Защото само в партньорство можем да изградим нужните мостове в обществото, каквото е и мотото на настоящия Европейски месец на многообразието“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“. Научи повече тук.

87% от учениците в дуално обучение определят практиката в Lidl като изключително полезна

Четвърти дуален випуск

Lidl изпрати четвъртия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Според вътрешно проучване, 87% от учениците са оценили опита си в Lidl като изключително полезен, а над 70% са готови да препоръчат компанията като работодател. Виж повече тук.

Lidl посрещна финалистите в инициативата „Обядвай с шефа на…“

Драгомир Илиев  Управител на ресор Стоково снабдяване и маркетинг в Лидл Обядвай с шефа на

Драгомир Илиев, Управител на ресор „Стоково снабдяване и маркетинг“ в Лидл България се включи в петото издание на „Обядвай с шефа на…" – инициатива, която среща мотивирани и амбициозни млади българи с мениджъри на любимите им компании.  Участието от страна на бизнеса е израз на подкрепа към младите таланти и насърчаване на стремежа им към кариерно развитие в страната.

Студентът  в специалност „Предприемачество“ в УНСС Йордан Ненов получи възможността да се срещне лично с управителя на стратегическо за бизнеса на Лидл България направление, каквото е „Стоково снабдяване и маркетинг“. Той бе част от петимата финалисти, които проявиха ярък интерес към Lidl, за които компанията отвори вратите си и ги покани за срещи отблизо с представители на отделите Стоково снабдяване, Маркетинг, Подбор и Employer branding. Повече за инициативата, тук.

Сертификатът TOP Employer: Lidl е №1 в ритейла в България

Катерина Шопова HR директор в Лидл България

Кои са работодателските практики зад отличието Топ работодател, което определя Lidl като №1 в ритейла в България?

По темата говори HR директорът на компанията Катерина Шопова. Тя посочва, че сред приоритетите за Лидл България са устойчивата инвестиция в създаването на силна и разпознаваема работодателска марка, оптимизираният процес по подбор, фокусът върху обучение и развитие на служителите, насърчаването на баланс работа-личен живот.

„Добрата работодателска марка се гради отвътре навън. Затова ключов наш приоритет е отличното служителско изживяване. Осигуряваме на всички наши служители сигурна работна среда. С конкретни мерки им показваме, че ги ценим и заставаме до тях не само в добри, но и в трудни времена.“

Цялото интервю може да прочетеш тук

Младежка фондация “Арете“ и Лидл България: заедно в подкрепа на образованието

Визия с младежи от ромски произход и логата на Лидл България и Младежка фондация Арете

Младежка фондация “Арете” обяви конкурс за стипендии за мотивирани младежи от ромски произход с висок потенциал, ограничени от социални и икономически бариери, чрез които ще бъде подкрепено образованието им.

Средствата за целевите стипендии бяха набрани на благотворителен концерт, организиран от доброволци на организацията. Като отговорна компания, която с различни програми и проекти инвестира в младите хора и подкрепя тяхното развитие, Лидл България добави 6 000 лв. към набрания в рамките на събитието фонд.

Срокът за кандидатстване за стипендиите на Младежка фондация “Арете” е 8 февруари 2023 г

Повече за критериите за оценка на стипендиантите и необходимите документи може да видите съответно – за студенти тук и за ученици тук.

Lidl е в ТОП 3 на най-добрите работодатели в България

Твоето супер лято си намери работа в Лидл. Младеж на работа в магазин.

Практикантската програма на Lidl отбелязва своето 10-то юбилейно издание с нови възможности и атрактивни награди за учениците. Веригата отново отваря вратите на своите магазини за младежи от цялата страна, навършили 18 години, в 11 или 12 клас. Учениците, които искат да прекарат различно и полезно лято в света на Lidl, могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg до 22 май.

1500 лв. стипендия за първата година в университет и iPhone 14 Pro са сред наградите, които очакват най-добре представителите се практиканти. Виж повече тук.

Lidl обяви победителите в конкурса за участие в първата академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“

Визия за академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване - хора от различни раси и по средата лого на Lidl

Lidl обяви имената на победителите в първата в страната Академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“! Ето кои са те:

Радостина Чапразова – директор на фондация Арете, насочена към интеграция на ромите

Ева Стоянова – основател на фондации „Matter” и „Хартона“, насочени към подкрепа на хора с увреждания

Диана Георгиева – основател на фондация „Веселушко22“, осигуряваща работа на младежи, преживели домашно насилие

Зорница Спасова – главен асистент в Национален център по обществено здраве и анализи към Министерство на здравеопазването

Повече за академията и условията на конкурса, може да прочетеш тук.

12 проекта в стажантската програма на Lidl през 2023 г.

Момиче сключва сърце с пръсти на фона на слоган Виждаме успеха в теб

Започна кандидатстването за стажантската програма на Lidl за 2023 година. Четвъртото издание на програмата предлага по-високо възнаграждение и повече проекти за избор. За първи път кандидатите могат да избират измежду 12 бизнес проекта в различни области: експанзия и строителство, стоково снабдяване, складова логистика, продажби, HR и право.

Всички студенти от страната и чужбина вече могат да подадат своите документи за любим стаж в Lidl, който ще се проведе от 1 юли до 31 август 2023 г. Научи повече тук.

Lidl обявява конкурс за участие в първата Академия за "Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване"

Визия за академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване - хора от различни раси и по средата лого на Lidl

Lidl подкрепя първата в страната Академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Инициативата се организира от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

Академията за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще стартира на 26 януари и ще продължи до 20 април 2023 г. в седем модула. Те ще обхванат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите.

Като партньор на програмата Lidl ще даде възможност на четирима желаещи да станат част от академията напълно безплатно. За целта всеки, който се интересува от темата, може да кандидатства, като изпрати кратко мотивационно писмо на weiterbildung@lidl.bg до 15 януари 2023 включително. Виж повече тук.

90,2% от служителите на Lidl биха препоръчали компанията като работодател

Снимка 90,2% от служителите на Лидл биха препоръчали компанията като работодател

Това казват данните от международно проучване за Lidl, проведено във всичките 32 държави, в които веригата присъства.

„Склонността на служителите да препоръчват своя работодател на близки и познати е един от най-значимите показатели в HR сферата. Той е израз на доверието, което имат хората в своя работодател. Фактът, че толкова висок процент от нашите служители са готови да препоръчат Lidl на свои близки и приятели, ни мотивира да работим още повече, за да оправдаваме ежедневно това доверие – не само с богатия пакет придобивки и доброто възнаграждение, но най-вече с подкрепящата работна среда, възможностите за развитие и цялостната грижа“, коментира Катерина Шопова, HR директор в Лидл България.

Повече информация за проучването можеш да прочетеш тук.

90% от участниците в Практикантската програма биха я препоръчали на своите връстници

Участници в практикантската програма 2022 празнуват нейния успешен финал

Общо 139 пълнолетни ученици от цялата страна влязоха в магазините на Lidl, като част от 9-то издание на практикантската програма. За период от 2 месеца те видяха отвътре как работи голяма международна компания и опознаха процесите в един магазин. Самите практиканти споделят, че това, което им е харесало най-много, са динамичната среда, разнообразието от задачи, сплотеният и подкрепящ екип, както и общуването с клиенти. Прочети повече тук.

Седем талантливи студенти влизат в Lidl като стажанти

Седем стажанти от актуалното издание на програмата в офис среда.

Lidl. Те идват от различни университети в България, Великобритания и Нидерландия, за да навлязат в света на търговията и да работят по конкретен бизнес проект през следващите 2 месеца. Научете повече тук.

139 младежи от цялата страна са новите практиканти в Lidl

Практиканка с пазарска количка пре магазин на Lidl

Стипендия за първата година като студент очаква един от най-добре представилите се ученици в практикантската програма на Lidl. Нейното девето издание вече посрещна тазгодишните нови попълнения – общо 139 младежи, навършили 18 години, прекрачиха прага на магазините Lidl в 39 града в страната и вече трупат опит в света на търговията. Прочети още.

Как започнах моята първа работа: Иван Димитров, Лидл България

Успешен практикант пред магазин на Lidl

Запознайте се с Иван Димитров, който стартира като практикант в Лидл България, а в момента се подготвя за позиция „Регионален Мениджър Продажби“. Иван е завършил Икономически университет - Варна с направление „Администрация и управление”. Прочети цялото интервю тук.

Екипът на Лидл България в подкрепа на по-качественото образование

Служители на Лидл България, РГ Кабиле, взели участие в благотворителната инициатива "Предизвикай се с кауза"

Сърцатият екип на Лидл България се включи в инициативата „Предизвикай се с кауза“ на фондация „Заедно в час“, която се провежда в подкрепа на по-качественото образование, а компанията я подкрепи с дарение от 5000 лв. Колегите ни от цялата страна избраха различни активности – индивидуални и групови, за да покажат солидарност с идеята, включително почистване на плажа на Иракли, преход в планината и др. Прочети повече тук.

Търсим над 150 служители за нашите магазини и складова база

Усмихнати служители на Лидл България пред новооткрит магазин в страната

Гарантирано нарастване на заплатата през първите 3 години и месечни ваучери за храна от 200 лв. са част от работното предложение на "Лидл България". Повече за него и защо компанията търси нови попълнения за екипа си – разказва Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси“. Прочети повече тук.

„Бизнесът в действие“ - Lidl се включи в събитието на AIESEC

Снимка на участниците в инициативата на Aiesec "Бизнесът в действие" в офиса на Лидл България

Лидл България се включи в инициативата „Бизнесът в действие“ на AIESEC България, която цели да бъде мост между младите хора и компаниите, да им даде възможност да учат на практика и да се развиват. Участието в нея е част от цялостния стремеж на компанията да допринася за образованието чрез различни проекти и програми, както и да подава ръка на ученици, студенти и млади специалисти, които са на старта на кариерата си. Прочети повече тук.

Run2gether и Лидл България

Служители на Лидл България участваха в благотворителния маратон "Run2gether"

През уикенда се проведе благотворителният маратон– Run2gether. За втора порена година Лидл България се включи с отбор и подкрепи каузата на организаторите за предоставяне на повече възможности за обучение и развитие на младежи с различни възможности. Всички заедно се забавлявахa и бягахa към една обща цел – да докажат, че хората с увреждания са част от обществото ни и спортът ни обединява.През уикенда се проведе благотворителният маратон– Run2gether. За втора порена година Лидл България се включи с отбор и подкрепи каузата на организаторите за предоставяне на повече възможности за обучение и развитие на младежи с различни възможности. Всички заедно се забавлявахa и бягахa към една обща цел – да докажат, че хората с увреждания са част от обществото ни и спортът ни обединява.

Първата работа може да е силен старт за развитието на младите хора

Доротея Митева и Чавдар Михайлов, директори Продажби и Логистика в Кабиле и Равно Поле.

Ако в бягането ниският старт е ключов за доброто финиширане, то в професионално отношение тази роля играе първата работа – именно заради добрата основа, която може да даде. Това е и причината, поради която практикантската програма на Lidl с основание може да бъде определена като силен „нисък старт“ за развитието на всеки млад човек.

Единодушни за това са и Чавдар Михайлов и Доротея Митева – директори „Продажби и логистика“ в двата логистични центъра на Лидл България – тя за Кабиле, а той за Равно поле. Прочети какво споделиха те за практикантската програма на Lidl!

Lidl: Многообразието дава предимство пред конкурентите

Катерина Шопова, HR директор в Лидл България, седнала на кресло.

Катерина Шопова е директор „Човешки ресурси“ в Лидл България. Тя има над 17 г. опит в областта на HR, натрупани в компании с различни сфери на дейност.  В интервю на тема многообразие посочва, че сред позитивите от целенасочената политика в тази област са мотивацията и ефективността на екипите, разгръщането на креативността и иновативността, привличането и задържането на таланти, както и благоприятно отражение върху културата в компанията и репутацията ѝ. Пълното интервю може да прочетете тук!

Един ден на върха: 9 млади бъдещи мениджъри гостуваха в централата на Lidl

Хора в офис.

„Страхотно, вълнуващо, ползотворно, забавно“ – така накратко описаха изживяването си 9-те ученици и студенти, които влязоха в ролята на мениджъри за един ден в Lidl. Компанията отвори вратите си за тях, като партньор в инициативата на Junior Achievement Bulgaria, за да ги въведе в ежедневието на „Мениджър качество“ и „Мениджър логистика“. Научи повече тук!

Lidl дава възможност за работа на украински граждани със статут на временна закрила в страната

LargeImage_Ukraina2

Lidl дава възможност за работа на всички украински граждани, получили статут на временна закрила в страната. Компанията отваря за тях свободните си позиции в магазините в няколко града, както и в логистичния си център в с. Равно поле, София.

„В тази изключително тежка ситуация, в която се намират хората на Украйна, искаме да помогнем своевременно и по възможно най-ефективния начин на всички, получили статут на временна закрила у нас.", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. Прочети повече тук!

Нови възможности за работа на морето от Lidl

Жена касиер продавач подрежда плод и зеленчук под погледа на мениджър филиал

Всички желаещи могат да кандидатстват за работа в морските магазини на веригата

Lidl има специално лятно предложение за хората, които търсят нови работни предизвикателства. Сега всички, които искат да прекарат летните месеци близо до плажа, но и да имат сигурна и добре платена работа, могат да кандидатстват за сезонна работа в магазините на веригата по морето. Прочети повече тук!

 
Стани касиер-продавач за летния сезон!

10 причини да работиш на морето

Hero

Лятото е все още далеч, но мечтата да сме край морето през целия летен сезон винаги е на дневен план. И макар работата и ежедневните задачи да ни припомнят, че е трудно постижимо, все пак не е невъзможно. Решението се крие в сезонната работа на морето. Lidl предлага именно такъв вариант с възможностите за сезонна работа в магазините си по Черноморието. А причините, поради които да обмислиш тази опция, са поне 10… Прочети ги тук!

Лидл България с две награди от Employer Branding Awards 2022

Hero_slujiteli

Компанията с приз в категориите Иновации в управлението на талантите и Employer branding събитие.

Лидл България бе отличена с две награди по време на тазгодишното издание на Employer Branding Awards 2021, организирано от b2b Media. Компанията зае първо място в категорията Иновации в управлението на талантите и второ място в категорията Employer branding събитие за финала на практикантската си програма през 2021 година. Прочети повече тук!

Да видиш процесите в Лидл България отблизо

Hero_Obqdvai s shefa...

Студентът от УНСС Калоян Банков се срещна с Доротея Митева, директор Продажби и Логистика на Регионално дружество Кабиле.

„Посещението в Регионално дружество Кабиле ми подейства вдъхновяващо и мотивиращо да не спирам да уча и да се развивам.“, сподели след края на обяда Калоян Банков. Според него срещите са му помогнали да види процесите от друга перспектива и са му показали мащаби и иновации, които дори не си е представял. Прочети цялата статия тук!

Милена Драгийска за Top Employer 2022

Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България

Милена Драгийска разказва за политиката на Лидл България по отношение на човешките ресурси и какво стои зад сертификата Top Employer, който компанията получи за трета поредна година. "Отличия като TOP Employer доказват, че в България има стабилни и утвърдени компании, които по нищо не отстъпват на европейските. Тази година резултатът на "Лидл България" се покачва спрямо изминалата, като най-голямо подобрение има в области като ангажираност, благосъстояние, стратегия за управление на хората и дигитализация., казва тя в интервюто си. Прочети цялото интервю за в. Капитал тук!

Лидл България е TOP Employer за трета поредна година

Лидл България е Top Employer 2022

Лидл България е TOP Employer за трета поредна година – престижният международен сертификат, който TOP Employers Institute връчва заради доказани и световно утвърдени работодателски практики.

Отличието се дава след задълбочен независим одит на HR политиките, като анализът обхваща 6 ключови области: управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране и обединяване. Прочети повече тук!

Стъпки в процеса по подбор в Лидл България

Искаш да кандидатстваш за работа в Лидл България и се интересуваш от стъпките в процеса по подбор? Това видео е точно за теб! В него ти разказваме как ще протече процесът и какво да очакваш на всеки етап от него. Виж видеото и намери възможност за любима работа в компания топ работодател още днес!

Hero_Feedback

Обратна връзка за всеки кандидатствал в LIDL

Всеки, който е кандидатствал по наша отворена обява и успешно е изпратил кандидатурата* си в системата на LIDL, ще получи обратна връзка от нас. В случай, че не откриваш своята във входящата кутия с имейли, моля провери в папка "Спам".

Успешно изпратена кандидатура, означава, че подадените документи от теб са пристигнали в нашата система и са готови за обработка.

Обядвай с шефа на...Лидл България

Richtext_Obqdvai s shefa

Искате ли да научите повече за Лидл България от първа ръка? Ако е така, включете се в инициативата „Обядвай с шефа на…“, която дава възможност за лична среща с лидери от най-големите компании у нас.
Подготвили сме ви две вълнуващи срещи, в които ще може да попитате за всичко, свързано с Lidl  – от процесите и философията на компанията, до отворените работни позиции и атрактивните ни младежки програми.
Щастливи сме да ви представим мениджърите на Лидл България, с които може да се срещнете: Доротея Митева, директор Продажби и Логистика, Регионално дружество Кабиле и Чавдар Михайлов, директор Продажби и Логистика, Регионално дружество Равно поле. Прочетете повече за тях на https://bit.ly/2ZcoZsC и https://bit.ly/3jk5khn.

HR2HR: Отговаря Катерина Шопова

Рада Йосифова, началник отдел „Човешки ресурси“ в Райфайзенбанк България, интервюира Катерина Шопова - HR директор на Лидл България

Директорът човешки ресурси Катерина Шопова е първият гост в новата рубрика HR2HR на Economy.bg и Jobs.bg. В интервюто си тя подчертава, че бизнес е равно на хора и затова в Лидл България се работи приоритетно по различни проекти за развитието на човешкия капитал, лидерството, изграждането на автентична работодателска марка и интегрирането на младите хора. Пълното интервю може да гледаш на https://bit.ly/3d0tE46.

За първи път ученици изучават логистика в Lidl

Шестима дуални ученици, дипломирали се в Лидл България

За първи път ученици в дуална форма на обучение изучават логистика в Lidl, благодарение на новата специалност „Спедитор-логистик“.

През следващите 2 години, в логистичната база на веригата в с. Равно поле, те ще видят на практика какви са процесите в логистиката и спедицията и какъв е пътят на стоката – от влизането й в склада до пристигането й в магазина. Научи повече тук!

Лидл България е работодател на публиката за втора поредна година

Служители в Lidl на ескалатор в пазарски колички

Това е най-оспорваната и ценна категория, защото определящ в нея е вотът на публиката. Именно тя оцени Лидл България като най-добър работодател в конкуренция с над 80 български и международни компании от различни сфери, взели участие в надпреварата. Веригата спечели първо място и в категорията „Стратегия за участие в събития“, както и две сребърни награди в категориите „Най-добър работодател в FMCG сектора“ и Employer branding стратегия. Прочети повече тук!

Dara с онлайн концерт за практикантите на Lidl

Dara, българска поп-звезда пее в магазин на Lidl

Едно от най-актуалните имена на родната поп сцена – Dara, влезе в магазин на Lidl, но не за да пазарува, а за да изнесе специален онлайн концерт за практикантите на веригата. Именно тя беше специалната изненада за всичките 139 младежи от цялата страна, които завършиха своята лятна практика в компанията. Прочети повече тук!

Наши колеги тичат в подкрепа на благородна кауза

Служители на Лидл България, включили се в маратон Run2gether

Служители на Лидл България участваха на 19 септември в мини-маратона с кауза - Run2gether. Благотворителното събитие си поставя за цел да включи хората с различни възможности и чрез спорта да се покаже, че те имат право да бъдат активна част от общество. Мисията на организаторите е да изградят спортна култура и да подобрят здравословния начин на живот на хора с увреждания в България, както и да постигнат социално въздействие и промяна на нагласите на обществото към тях.

Студенти разработиха новаторски проекти за Лидл България

Стажанти в Lidl 2021

Как една компания може да спести на своите служители над 1200 работни часа годишно? Колко разходи могат да се спестят, ако се променят ценовите табели или начинът, по който хлябът достига до магазините? Отговор на всички тези въпроси дадоха 8-те стажанти на Лидл България и новаторските проекти, които разработиха като част от стажа си в компанията.

„Успешното представяне на нашите стажанти за пореден път показва, че за успеха най-важно е желанието да учиш и да се развиваш. Дори да нямаш много опит или да правиш първите си стъпки, имаш ли желанието и мотивацията – вратите в Lidl са винаги отворени. Доказват го именно програми като стажантската ни програма, която е чудесна възможност за успешен кариерен старт на младите хора“, коментира Катерина Шопова, директор Човешки ресурси в компанията. Прочети повече тук!

Лидл България те иска – възможности за успешна кариера в родината

Щастливи служителки на Lidl в магазина.

Лидл България се присъединява към платформата Bulgaria wants you, с която обединяват усилия за привличане на българите от чужбина.

Партньорството е естествено продължение на работодателската политика на Лидл България. От стъпването си у нас, компанията дава възможност на българите да намират успешна реализация в родината. Едно от най-високите възнаграждения в бранша, сигурност, достъп до световно ноу-хау и възможности за израстване са само част от възможностите, които веригата предлага на своите над 3 200 служители. Цялата статия прочетете тук!

Кандидатствай бързо и лесно в Lidl

Запознай се с новата онлайн платформа, с която по-лесно и по-бързо ще става кандидатстването за отворена позиция в Лидл България.

Платформата предоставя възможност за директна връзка с екипа по подбор на компанията, пълна прозрачност по време на целия процес и много полезна информация. За още по-голямо улеснение на кандидатите след създаване на  профил, всеки може да кандидатства за желаната позиция само с имейл и парола.

Създай своя профил в пет лесни стъпки и кандидатствай за любима работа в сърцат екип! Научи повече от видеoто!

65% от учениците биха работили през лятото

Втори випуск ученици в дуална форма на обучение в Лидл България

65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция в голяма международна компания. Това показват данните от анкетно проучване, проведено сред 285 ученици в 10-и и 11-и клас в страната, в периода 28 юни – 10 юли т.г. Изследването е направено в партньорство с TeenStation – първата по рода си у нас медийна платформа, създадена от и за младежи.

Основен мотив за работа през ваканцията на почти 50% от анкетираните е желанието да разполагат със собствени пари, а 25% изтъкват като причина желанието да научат нещо ново. Прочети повече тук!

Втори випуск ученици дуално обучение завърши практиката си в Лидл България

Втори випуск дуални ученици завършват в Lidl. На церемонията по връчване на сертификати от компанията.

Вторият випуск ученици дуално обучение, завършили практиката си в Лидл България, е вече факт. Алекс Димитров, Елица Славчева, Елица Маркова, Марина Станимирова, Огнян Бранков и Ния Христова вече имат професионална квалификация икономист със специалност „Търговия“ и могат уверено да продължат професионалния си път.

През следващата учебна година 2021-2022 г. Лидл България ще обучава в реална работна среда 33 ученици в дуална форма на обучение. За първи път сред тях ще има младежи, които първи ще се обучават в специалността „Спедитор-логистик“ в логистичната база в Равно поле.   Прочети повече тук!

Български студенти от Европа и страната са свежите попълнения в Lidl

Осемтте стажанти на Лидл България през 2021г.

Стажантската програма дава реален шанс за кариерен старт в компанията – двама от миналогодишните стажанти вече продължават кариерното си развитие в Lidl

Всичките стажанти предстои да навлязат и да опознаят в детайли света на Lidl, за да разработят своите проекти. Освен високо ценена заради своята практическа насоченост, стажантската програма на Лидл България е и реална възможност за кариерен старт на младежи без голям опит по специалността, но с желание да учат и да се развиват. Прочети повече тук!

Кои са характеристиките на добрия работодател?

Служителки в централен офис на Лидл България в с. Равно Поле. На преден план е служителка с лаптоп, на заден плат две дами пия кафе.

Кои са отличителните черти на добрия работодател? Тази тема анализира HR консултанът Сюзън Хийтфилд в свой материал за The Balance Careers. На първо място поставя сигурността на работното място. Челната му позиция не е изненада и е разбираема реакция на хората да търсят стабилност и предвидимост, в резултат на COVID-19. Затова и работодателите, които успяха да гарантират на служителите си подобна увереност, спечелиха голям кредит на доверие, който ще оказва влияние върху имиджа им дългосрочно. Прочети цялата статия тук!

Лидл България затвърждава позицията си на най-желан работодател в ритейл сектора

Жена и мъж, служители в Lidl разглеждат папка в стаята за отдих в централен офис, Равно Поле

Лидл България затвърждава позицията си на най-желан работодател в ритейл сектора. Това показват резултатите от проучването Graduate Survey 2021 за най-желан работодател, проведено сред над 4000 студенти, които са класирали веригата на 12-то място в страната, в категорията за компании с над 250 човека. Това е чувствително изкачване с 12 позиции нагоре спрямо миналата година. Прочети повече тук!

Лидл България с две първи награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите

Hero_RayaSineva_nagradi

Компанията бе отличена в категориите „Инвеститор в околната среда“ и  „Многообразие на работното място“

„Приемаме и двете отличия като признание за отговорността на Лидл България. Както и досега ще продължаваме да развиваме нашия бизнес с грижа към служителите, околната среда и обществото, защото вярваме че това е ролята на отговорния бизнес – да носи положителна промяна и да допринася за нашето по-добро утре“, коментира Рая Синева, мениджър „Вътрешни комуникации“, Лидл България. Прочети повече тук!

Български студенти от цяла Европа кандидатстват за стаж в Lidl

Ключова визия за отдел Стажанти, момче, скачащо с готварска бъркалка в ръка. До него е позиционирано логото на Лидл и Топ Работодател.

От 1 юли до 31 август ще се проведе второто издание на стажантската програма на веригата

Български студенти от Холандия, Великобритания, Австрия, Германия, Дания и Италия са сред кандидатите за стаж в Лидл България. Тази година близо 120 младежи от България и чужбина кандидатстваха за второто издание на програмата, което е близо 2 пъти повече в сравнение с миналата година.

Прочети повече тук!

Изборът на студентите: Lidl е най-желаният работодател в ритейл сектора

Двама колеги в конферентна зала пред лаптоп, обсъждайки.
Веригата е в ТОП 5 на най-предпочитаните работодатели в България, според проучване на Manpower

„Приемаме резултатите от това проучване като израз на доверие и сме щастливи, че устойчивата политика на Лидл България като работодател съвпада с очакванията и ценностите на младите хора в страната. Вярваме, че с действията си на отговорен работодател сме допринесли за това да предпочетат България като място, където да се развиват.“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България. Прочетете повече тук!

Lidl - в ТОП 3 на най-желаните работодатели в България

Lidl в Топ 3 на най-желаните работодатели в България. Ръка, която държи златна купа и фойерверки от страните й.

Над 13 000 работещи от цялата страна са класирали Лидл България на трето място в класацията за най-желан работодател Employer of Choice 2021. Компанията е и единственият представител на ритейл сектора в челната тройка. „Фактът, че се нареждаме в челната тройка на най-желаните работодатели в България в година на глобална криза за нас е важно потвърждение за устойчивата ни политика и грижа към служителите. Отличието придобива още по-голяма тежест, защото не е епизодично, а се нарежда до други също толкова значими признания за работодателските ни практики…Всичко това ни дава удовлетворението, че усилията ни да осигуряваме среда, в която нашите служители се чувстват сигурни, оценени и мотивирани, дават устойчиви резултати и в добри, и в несигурни времена.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.  Прочети повече тук!

Лидл България с отличие от Forbes: Милена Драгийска е CEO на 2021 в конкурса Forbes Business Awards

Главният изпълнителен директор Милена Драгийска получи наградата „CEO на 2021“ от Forbes Business Awards

Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска получи специалната награда „CEO на 2021“ по време на тазгодишните Forbes Business Awards. За поредна година конкурсът на сп. Forbes отличава най-добрите бизнес практики, социално отговорни компании и предприемаческия дух.

„В Lidl се стремим да дадем шанс на всеки да бъде успешен. Много съм доволен, че наградата на Милена Драгийска подкрепя поетия от нас път за активно насърчаване на жените в управлението“, заяви Герд Жрановски, изпълнителен директор на Lidl International. Прочети повече за наградата тук!

Интервю с Теменужка Гаджева, участник в практикантската програма на Lidl

Теменужка Гаджева, участник в практикантска програна на Лидл България

Какво е общото между продуктите „Родна стряха“, софтуерното инженерство и практикантската програма на Lidl? – разказва Теменужка Гаджева, участник в лятната практикантска програма на Лидл България през 2019 г. Година след като успешно я завършва, тя започва работа като касиер-продавач в магазина в родния ѝ град Велинград. Днес тя е първокурсник в Пловдивския университет, специалност „Софтуерно инженерство“.

Повече за Теменужка, впечатленията ѝ от практикантската програма на Lidl и от компанията като работодател, прочети цялото интервю тук!

Великденската неделя – почивна за служителите на Lidl в магазините и складовите бази

Двама служители- заместник мениджър и касиер продавач един до друг, до тях има текст, гласящ: В магазините и складовете ни великденската неделя не е за работа, а за семейство.

Великденската неделя (2 май) ще бъде почивна за всички служители в магазините и складовите бази на Лидл България. Така, освен на Коледа и Нова година, те ще бъдат със семействата си и на най-големия християнски празник – Великден.

„Допълнителният трети почивен ден за колегите в магазините и складовите ни бази е само един от начините, с които още веднъж им показваме колко много ги ценим." , коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. Прочети повече тук!

 

 

Лидл България отваря врати за следващото поколение стажанти

Снимка на миналогодишния випуск стажанти 2020 на Лидл България, на церемонията по завършването на програмата и раздаването на грамоти

Лидл България отваря врати за талантливите млади хора. За втора поредна година компанията обявява старт на своята стажантска програма, с която дава възможност на студенти от България и чужбина да натрупат ценен опит в международна компания. 

Всички желаещи могат да изпратят своето CV до 15 април на кариерния сайт, секция "Работа" , където могат да кандидатстват директно за проекта, по който биха искали да работят. Прочетете повече тук!

ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ E ТОП РАБОТОДАТЕЛ 2021 ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА

Richtext_TopEmplyerImageCampaign_2:1
Тази година сертификатът добива още по-голяма значимост, защото отразява как компаниите са се справили през трудната 2020 г.

Лидл България е ТОП работодател 2021 за България и Европа. За втора поредна година компанията бе отличена от международната организация TOP Employers Institute, която ежегодно отличава компаниите с доказани HR практики и политики. Анализът обхваща 6 области на управление на човешките ресурси, като провежда дълбочинни интервюта по 20 ключови теми, сред които стратегия за развитие на хората, условия на труд и работна среда, привличане на таланти, обучение и др. Прочети повече тук!

 

Lidl дава финансова стабилност и предвидимост на доходите

Жена касиер продавач подрежда плод и зеленчук под погледа на мениджър филиал
С постъпване на работа служителите са наясно с ръста на заплащането си за няколко години напред

Важно предимство е, че всеки служител, който постъпва на работа, има яснота за ръста на заплатата си за няколко години напред. Това позволява по-добро планиране на личните доходи, гарантира финансова стабилност и предвидимост, което става още по-съществено във времена на несигурност. Прочети повече тук!

Lidl. Възможност за любима работа! И реален шанс за развитие и планиране на бъдещето. Научи повече за свободните позиции тук.

Lidl с признанието „Препоръчан работодател“ за 2020

Катерина Шопова, директор "Човешки ресурси", получава  удостоверението от организатора на проучването To The Top Agency.

20 януари 2021, София. Лидл България получи удостоверението „Препоръчан работодател“ за 2020 – една от най-предизвикателните години пред бизнеса у нас и в света.

Признанието е резултат от първото национално проучване „Препоръчан работодател“. То е основано на eNPS (Employee Net Promoter Score), известно още като коефициент за лоялност на служителите към работодателя.

Прочети повече тук!