Възможност за любима работа

Dara с онлайн концерт за практикантите на Lidl

Три момичета- практиканти жнглират с плодове в магазин н Lidl

Едно от най-актуалните имена на родната поп сцена – Dara, влезе в магазин на Lidl, но не за да пазарува, а за да изнесе специален онлайн концерт за практикантите на веригата. Именно тя беше специалната изненада за всичките 139 младежи от цялата страна, които завършиха своята лятна практика в компанията.

В рамките на 2 месеца участниците в програмата видяха отблизо какво се случва зад кулисите на веригата – натрупаха практически опит, спечелиха първите си пари и разбраха какво е да работиш за водеща международна компания. Признават, че са се научили да бъдат още по-отговорни и решителни, как да работят в екип и с клиенти и са станали още по-уверени, че могат да постигат желанията и целите си.

По време на практиката младите хора преминаха през серия обучения и натрупаха практически опит, попадайки в реална работна среда. Освен възможност да учат и да създадат нови приятелства, участниците имаха възможност да спечелят и награди. Трима от успешно завършилите програмата спечелиха парични награди, с които да осъществят своя мечта. Голямата награда на стойност 1000 лв. спечели Дилек Хюсеин от Пловдив, а другите две по-малки – на стойност 400 лв., отидоха при Денис Патронов от Бургас и Иван Иванов от София.

Участниците в тазгодишното, осмо издание на практикантската програма бяха два пъти повече в сравнение с последното издание. Практикантската програма е един от начините, по които компанията дава на младите хора възможност да направят първите си професионални крачки и да постигнат успешна кариера, дори и да са без опит. Друг такъв пример е стажантската програма на Лидл България, чието второ издание приключи в началото на месец септември. За нея кандидатстваха 120 български студенти от страната и чужбина, а осемте финалисти работиха по конкретни бизнес проекти, които след това представиха пред ръководството на компанията.