Възможност за любима работа

Лидл България - най-желан работодател в ритейл сектора

Жена и мъж, служители в Lidl разглеждат папка в стаята за отдих в централен офис, Равно Поле

Лидл България затвърждава позицията си на най-желан работодател в ритейл сектора. Това показват резултатите от проучването Graduate Survey 2021 за най-желан работодател, проведено сред над 4000 студенти, които са класирали веригата на 12-то място в страната, в категорията за компании с над 250 човека. Това е чувствително изкачване с 12 позиции нагоре спрямо миналата година.

Само преди седмици Лидл България отново бе категоричният избор в сектора и в други две престижни проучвания – в класацията за най-желан работодател Employer of Choice 2021, където компанията зае 3-то място след гласуване на над 13 000 работещи от цялата страна, както и в проучването на Manpower, проведено сред 350 български студенти, които определиха Лидл България като най-желан работодател в ритейл сектора и в ТОП 5 на най-предпочитаните в страната.

„Отличното ни представяне и в трите класации показва, че в очите на работещите и младите хора в страната Lidl е успял да изгради устойчив имидж на коректен и предпочитан работодател. Това ни радва изключително много и ни мотивира да продължаваме в същия дух и да доказваме с действията си, че Лидл България е място, където хората намират отлични условия, сигурност, перспективи за развитие и истински вдъхновяваща работна среда“, коментира Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Проучването Graduate Survey измерва имиджа на работодателите сред студентите у нас по международен лиценз. Младежите отговарят на анкета с над 50 въпроса, в която определят кой е техният най-желан работодател, след което описват и защо това е така. Според данните 34,15% от участниците в изследването са кандидатствали за стаж при желания работодател, което показва не само добро познаване на компанията, но и конкретно действие. Осреднената оценка от студентите за удовлетвореност от проведения стаж е 84%, а коефициентът, измерващ склонността за препоръка на стаж в компанията, е 8,9 от възможни 10 точки.

Именно стажантската програма на Лидл България е и един от примерите, с които компанията дава възможност за развитие на младите хора. Тази година за нея кандидатстваха близо 120 младежи от България и чужбина, включително и български студенти от Холандия, Великобритания, Австрия, Германия, Дания и Италия.

Едновременно с това компанията не спира да инвестира и в развитието и обучението на своите служители – чрез цялостна програма за управление на таланта, лидерска академия за ръководните кадри, както и над 70 курса за допълнително обучение и квалификация. В допълнение към тях са и отличното възнаграждение – едно от най-високите в бранша, коректното отношение, балансът работа-личен живот, както и насърчаващата корпоративна култура, които също допринасят за цялостния имидж на компанията като най-предпочитан и желан работодател.