Възможност за любима работа

Lidl подкрепи деветото издание на младежкия форум Voice it 2023

В деветото издание на Voice it участваха Катя Шопова, директор човешки ресурси Лидл България, и академик Николай Денков, министър председател на Р България

Lidl подкрепи деветото издание на младежкия форум Voice it 2023

 

20.11.2023г.

 

В Световния ден на детето се проведе деветото издание на младежкия форум Voice it под надслов „Какво искат учениците“ . То бе организирано от Национална мрежа за децата (НМД), съвместно с Младежка мрежа „Мегафон“ на НМД, а Лидл България бе основен корпоративен партньор. Трите теми, върху които бе съсредоточено събитието, бяха определени от младежите от “Мегафон”, а именно тормоз, учебна програма, спорт и здравословно хранене.

Събитието откри премиерът акад. Николай Денков, а участие взе и Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“. Сред гостите в залата бяха служители на Лидл България заедно със своите деца, за да им покажат, че и децата имат право на мнение, могат да заявяват позицията си и да се обръщат към институциите със своите искания.

„Като социално отговорна компания подкрепата ни за младежкия форум Voice it e израз на стремежа ни да бъдем партньор в социалния диалог за едно по-добро утре. За нас е важно да чуем гласа на вашите очаквания и потребности, за да можем да откликнем с възможности именно тук, в България.“ - каза Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България по време на официалното откриване

На свой ред, премиерът акад. Денков заяви: „Учебните програми и извънкласните дейности са нещо, което трябва да върви ръка за ръка, за да бъде училището пълноценно. Училището трябва да бъде не просто място, на което отивате учителите да ви преподават материал, а мястото, в което се занимавате с неща, които са важни и полезни за вас.“

Част от събитието беше и панелът „Уменията на бъдещето“. В него се включиха участници от младежките програми , както и експерти по човешки ресурси в Лидл България (носител на Сертификат „Компания - Приятел на детето“ от НМД). Личните истории и вдъхновяващи послания на талантите от стажантската програма Ася Зарева, Петра Христова и Светослав Ангелов мотивираха участниците да бъдат будни и да търсят възможности за лично развитие, за трупане на знания и опит още в ученическите години.

Експерти от отдел „Подбор“ – Александър Стоичков и Боян Станев представиха възможностите за ранно кариерно ориентиране в бързооборотната търговия, с какво младеж без предходен трудов опит може да привлече вниманието на работодателите, какви са уменията на бъдещето и с какво е важно образованието за професионалното развитие на всеки млад човек. Двамата подчертаха, че доброто образование е ключ към успешната кариера, но когато върви с разбирането, че ученето продължава през целия живот и това също е част от важните за бъдещето умения.

Кариерният щанд на Lidl привлече участниците и гости на събитието с възможностите да научат повече за младежките програми в компанията, както и за новия формат на най-голямата ни социално-отговорна инициатива „Ти и Lidl за нашето утре“, която насърчава дейни и предприемчиви младежи да кандидатстват за финансиране на проектни идеи.