Възможност за любима работа

Стажанти откриват своята постоянна работа в LIDL

Осемтте стажанти на Лидл България през 2021г.

Четирима талантливи младежи са добрите примери, които доказват, че стажът и успешната кариера в Lidl могат да бъдат на крачка разстояние. От стажанти Кристиян Начев, Марина Дакова, Страхил Стоянов и Ани Стоянова вече са постоянна част от екипа и правят следващите стъпки в развитието си в компанията.

Всеки студент, който иска да последва техния пример, може да кандидатства за стажантската програма на веригата до 15 май, като научи повече за нея тук.

Най-богат поглед върху пътя от стажа към работата в Lidl имат Марина и Кристиян, които са част от първия випуск стажанти в компанията. Когато за първи път стъпва в Lidl, Кристиян е студент в Техническия университет, специалност „Инженерна логистика“. Складовата база на веригата в Равно поле е мястото, където се концентрира отново върху логистиката, но този път складовата. Днес, 2 години, след като завършва стажа си, продължава да бъде част от екипа и да се развива. Lidl не само го вдъхновява за дипломната му работа, но не спира да формира у него и полезни навици – като да бъде по-подреден и да не отлага задачи във времето. За Марина Дакова пък Lidl се оказва причина за завръщането й у дома. Първоначално, стажът я „откъсва“ за 2 месеца от Австрия, където учи Product Marketing&Project Management. Последвалото го работно предложение обаче я връща за постоянно, за да стане част от маркетинг екипа на компанията. Вече като служител, предизвикателствата и отговорностите й са повече, също като опита, който трупа, и удовлетворението в края на деня. Продължава да учи нови неща и още по-хубавото – да бъде у дома си. Интересът към финансите и любопитството да разбере как функционира една компания е това, което отвежда Страхил до стажа в Lidl. Покрай проекта, по който работи, прекарва 2 седмици в магазините на веригата – екипният дух и добрата атмосфера бързо го спечелват. Още по-мотивиращо е, че идеята, която разработва и представя, се реализира на практика. Така пътят му в компанията се очертава още по-категорично. Днес Страхил се обучава за регионален мениджър продажби и навлиза още по-навътре в света на търговията. Харесва му динамиката, общуването с хора и това, че учи от истински професионалисти, които още повече го мотивират да върви напред. Сред новите попълнения в Lidl е и Ани, чийто стаж се случва в правния отдел на компанията. Днес отново това е мястото, където продължава да се развива, вече като член на екипа. Работата й в момента е фокусирана върху застраховките – тема, върху която има поглед, тъй като именно такъв е проектът, по който работи по време на стажа си. Жонглирането със задачи става още по-интересно заради двете висши образования, които съчетава – „Право“ и „Биотехнологии“.