Възможност за любима работа

Lidl отваря врати за нови попълнения стажанти

Стажанти 2021 на Лидл България

За трета поредна година Lidl дава старт на своята стажантска програма. Компанията отново отваря врати за младите хора, които ще могат да добият нови знания и да надградят своите качества и умения в реална бизнес среда.

Всички студенти от страната и чужбина, които искат да навлязат в света на бързооборотния сектор, могат да кандидатстват до 15 май на кариерния сайт. Компанията ще избере седем стажанти, които ще видят отвътре как работи лидерът на търговията на дребно в Европа. Всеки от тях ще работи по конкретен проект в области като продажби, логистика, човешки ресурси, стоково снабдяване или право, като още при кандидатстването те избират задачата, по която биха искали да работят.

„Сред най-големите предимства на нашата стажантска програма са нейната практическа насоченост и реалният шанс за започване на постоянна работа в компанията. Доказват го предишните две издания на програмата – четирима от общо петнадесетте участници в тях вече са част от нашия екип. Това е и целта, която си поставяме с всички наши младежки програми – да дадем възможност на младите хора да придобият ценни практически умения в реална среда и да им покажем, че вратата към успешната кариера в Lidl е винаги отворена за тях“, сподели Катерина Шопова, Директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Стажантската програма ще се проведе между 1 юли и 31 август. В рамките на два месеца студентите ще се фокусират върху различни бизнес казуси, като например как клиентското изживяване в магазините да стане още по-приятно, как да се оптимизират определени процеси в компанията или да се надгради обучението на служителите. Те ще получават атрактивно месечно възнаграждение в размер на 800 лв. бруто, 80 лв. ваучери за храна месечно, както и допълнителни придобивки като пет дни неплатен отпуск, допълнителен ден отпуск за рожден ден, ако е в рамките на стажа и др. Ще могат да разчитат и на подкрепата на ментор, който ще ги въведе и напътства в работата. Всеки стажант ще премине през серия от обучения като управление на проекти и презентационни умения. На финала стажантите ще представят и защитят своя проект пред ръководството на компанията.

Стажът в Lidl е реална кариерна възможност за млади хора без опит. Пример са успешните истории на четирима от участниците в предишните две издания: Кристиян Начев, който продължава да се развива в областта на логистиката; Марина Дакова, която вече е част от маркетинг екипа на компанията; Страхил Стоилов, който се подготвя за регионален мениджър продажби, и Ани Стоянова, която продължава професионалното си развитие в правния отдел на Лидл България.