Възможност за любима работа

Lidl отпусна 5 стипендии за второто издание на Академията

Съвет на жените в бизнеса в България съвместно с Стопанския Факултет, Софийски университет и Лидл България представят следващото издание на Академия за Многообразие, равнопоставеност и развитие през 2024та година

На 19 януари 2024 г. стартира второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“

 

Вече са ясни имената на петимата стипендианти на Lidl

 

15.01.2024г. Второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ще бъде открито на 19 януари 2024 г. Това е единствената сертифицираща обучителна програма по темата в страната, която и тази година се провежда с подкрепата на Лидл България.

Академията включва общо 7 модула или 56 учебни часа. В програмата ѝ са включени теми като принадлежност, ползи от многообразието и приобщаването, преодоляване на неосъзнати различия, включваща комуникация и приобщаващо лидерство, правни аспекти на темата. В рамките на заключителния модул Lidl ще проведе практическа сесия с участниците за управление на заинтересовани страни по темата многообразие и приобщаване. Сред лекторите в нея са представители на Стопанския факултет на СУ, бизнеса и неправителствения сектор като д-р инж. Боряна Манолова, д-р Шърли Ноулс, Камелия Славейкова, Галина Чулева, доц. Ив. Ангелов, Ия Петкова, Гергана Иванова, доц. д-р Александър Христов, Виктория Блажева и други. Успешно завършилите Академията ще получат сертификат и възможност да се включат в Алумни клуба на СЖББ.

Lidl подкрепя цялостно провеждането на Академията като част от програмата си многообразие и включване „Lidl палитра“. С нея Лидл България цели да се насърчат активният диалог по темата за ползите от многообразието и политиките за стимулиране на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Петимата стипендианти, които тази година ще бъдат част от Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ с пълни стипендии, осигурени от Lidl, са предимно представители на образователни институции и НПО, които биха допринесли за мултиплициране на знанията от нея:

  • Ант. Иванова
  • д-р Г. Петрова
  • Мил. Георгиева
  • О. Пенева
  • Сп. Петрова

Те бяха избрани след участие в конкурс, в който мотивираха желанието си да станат част от Академията и интереса си към темата за многообразието и включването.

 

Повече информация, свързана със защитата на личните данни прочети тук.