LIDL. Заслужава си!

Пловдивчанин е най-добрият практикант на Лидл България за 2017 г.

Лидл България ще осигури на победителя месечна стипендия за първата му година като студент

Пловдивчанин е най-добрият практикант на Лидл България за 2017 г. След като премина успешно лятната практикантска програма на компанията, 18-годишният Никола Косев, възпитаник на Търговската гимназия в града на тепетата, спечели първо място в конкурса за есе на тема „Lidl отвътре и отвън“. Така той спечели месечна стипендия за първата си година като студент, осигурена от Лидл България.

Негов първи подгласник стана Христина Тодорова от Велико Търново, а третото място си поделиха Анани Митов от София и Илона Йорданова от Враца. Тримата ще получат ваучери за пазаруване в магазините на веригата за период от 6 месеца. В своите есета отличените практиканти споделят впечатленията си от практиката в Лидл България, както и какво е усещането да работиш с професионален екип и да бъдеш „в кухнята“ на водещата търговска верига в страната.

Лятната практикантска програма на Лидл България се провежда за пета поредна година. Тя е насочена към ученици в XI и XII клас в цялата страна и им дава възможност да направят първи крачки в кариерното си развитие, да натрупат знания и професионален опит от лидера в търговията на дребно в Европа, като едновременно с това получават конкурентно заплащане. Практикантите виждат отвътре как работи една търговска верига – научават основни принципи в комуникацията с клиенти, стоковата подредба, асортимента, както и какво означава да следваш и прилагаш международни практики и стандарти.

Практикантската програма на Лидл България отразява ангажимента на компанията да насърчава професионалното развитие на младите хора в страната, като им предлага различни програми, с които да направят първи стъпки в своята кариера и да натрупат опит в утвърдена световна компания.

Кандидатстването за следващото издание на практикантската програма на Лидл България ще започне през пролетта на 2018 г.